Ainulaatuinen kokemus

Kylpyläloma Imatralla hurmasi Tihveräisen ja sai hänet hankkimaan Imatralta kakkoskodin.

Saimaan rantametsät ovat Imatran kruununjalokivi, toteaa Saku Tihveräinen.

Toukokuussa 2020 hän vietti perheensä kanssa lomaa Imatralla ja ihastui kokemaansa. Ihastus johti lopulta siihen, että Helsingissä asuva perhe päätti hankkia Imatralta kakkosasunnon.

Imatralla ihastutti moni asia: Vuoksi, kylpylä, Venäjän läheisyys, Valtionhotelli ja toimivat palvelut.

Kaikkein hienointa oli kuitenkin luonto.

- Ennen kaikkea Vuokselta kylpylälle oleva haltijametsä on aivan jäätävän upea.

 

Ensikosketuksensa Tihveräinen oli saanut Imatraan vuosia sitten vieraillessaan sukulaisensa silloisessa talossa Lempukan läheisyydessä.

Sen jälkeen kului vuosia, kunnes viime keväänä hän saapui lomailemaan kaupunkiin. Koronakevät oli muuttanut ajatusmaailmaa, ja ajatus kakkoskodin hankkimisesta houkutteli.

Imatralla palaset loksahtivat kohdalleen. Vaikuttavan luonnon ja toimivien palvelujen lisäksi tärkeä tekijä oli myös suora junayhteys Helsinkiin.  Perheellä ei ole autoa eikä sellaista haluttu myöskään hankkia.

- Vertailimme kaupunkeja, jotka ovat enintään kolmen tunnin junamatkan päässä Helsingistä. Vertailun voitti Imatra.

 

Tihveräinen on viihtynyt Imatralla. Hänen mielestään kaupungissa on valtava potentiaalia, jota ei ehkä ole hyödynnetty vielä riittävästi.

- Esimerkiksi opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden kanssa voisi tehdä enemmän. Haluaisin nähdä täällä opiskelijoiden ja vastavalmistuneiden startup-pöhinää, hän miettii.

Kaupunkiin kannattaa tulla tutustumaan, Tihveräinen kannustaa. Ensivisiitin kohteeksi hän suosittelee esimerkiksi visiittiä Imatrankoskella ja Valtionhotellilla, josta matkaa voi jatkaa kylpylälle ja lenkille Saimaan rantametsiin.

- Kävellessä Saimaan rantametsissä pari tuntia, niin voi sanoa kokeensa jotain ainutlaatuista.

Kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan, tuleeko Imatralle vierailemaan – saattaa käydä niin, että kaupunkiin ihastuu ja siellä päätyy viettämään enemmänkin aikaa. Niin minulle kävi.

Saku Tihveräinen, rekrytoininnin moniottelija, Talented Oy.