Koskinäytöksiä järjestetään pääasiassa kesäkaudella.

2023 koskinäytökset

  • 18.–21.10. klo 18 Valon ja taiteen helmiä -tapahtuma 
  • 27.10. ja 28.10. klo 18
  • 6.12. klo 16 Itsenäisyyspäivän näytös
  • 31.12. klo 20 Uudenvuoden näytös

Sähkömarkkinatilanteesta johtuen näytökset saatetaan joutua satunnaisesti perumaan, koska Imatran vesivoimalaitoksen omistava Fortum tasaa sähköntuotantoa. Tuolloin koskessa virtaa kuitenkin vesi ilman näytöstä.

Yksittäisen koskinäytöksen kesto n. 16 minuuttia. Kosken kuohut ovat mahtavimmillaan n. 8 minuutin kohdalla. Kosken kuohuja säestää varsinaisissa kesäkauden koskinäytöksissä Sibeliuksen Karelia-sarjan musiikki. Uudenvuoden näytöksessä kuullaan Osmo's Cosmoksen upea rocksinfonia. Muissa loppuvuoden 2023 näytöksissä ei ole musiikkia. Parhaita katselupaikkoja ovat *kosken ylittävä silta, *Koskipuiston ranta, Valtionhotellin viereinen näköalatasanne sekä alapaviljonki. (*esteetön katselupaikka). Imatrankoskensilta on suljettu liikenteeltä aina koskinäytöksen aikana noin 45 min ajan (esim. klo 18 näytöksissä silta on suljettu klo 17.45 - 18.30).

Imatran vesivoimalaitos: Fortumin Imatran voimalaitos on Suomen suurin vesivoimalaitos ja suurin uusiutuvan energian tuottaja. Voimalaitoksen tuotantoteho on 192 megawattia ja se tuottaa puhdasta, uusiutuvaa energiaa yhden terawattitunnin vuodessa. Imatran vesivoimalaitos on valmistunut vuonna 1929.

Kesäkaudella järjestetään opastettuja kävelykierroksia Imatrankoskea ympäröivään Kruununpuistoon. Omaa opasta ryhmille voi tiedustella Imatra Toursilta.

Koskielämyksen syventämiseksi on kehitetty virtuaalinen koskielämys, jossa Taimi, pieni Vuoksen taimen johdattelee kävijän kosken ympäristön historiaan. Virtuaalinen koskielämys sisältää lisättyä todellisuutta, joka toimii matkapuhelimen avulla ja vain paikan päällä, kosken ympäristössä.

Lisätietoa Vuoksesta ja Imatrankoskesta sekä Vuoksen kulttuurireitistä.

Drone-lennokkien käyttö koskinäytösalueella koskinäytösten aikana on poliisin koskinäytöstapahtuman yleisöturvallisuutta koskevien lupaehtojen mukaisesti kielletty. Yksittäistä kuvauslupaa voi kysyä tapahtumajärjestäjältä. Koskinäytösten tapahtumajärjestäjänä toimii Imatran kaupunki mari.haaparanta@imatra.fi

Tiedot sitoumuksetta, aikataulumuutokset mahdollisia. Aikataulu kannattaa tarkistaa aina lähempänä ennen suunniteltua ajankohtaa tältä sivustolta. 

Tiedot päivitetty 7.9.2023