Koskinäytöksiä järjestetään pääasiassa kesäkaudella.

Fortum tekee kesällä korjaustöitä Imatran vesivoimalaitoksella. Korjausten ajan on käynnissä ohijuoksutus, eli vesi virtaa koskipadon läpi vapaana. Ohijuoksutus jatkuu heinäkuun alkuun saakka. Koskinäytökset alkavat korjaustöiden jälkeen 12.7.

2023 koskinäytökset 

  • 12.7. - 31.8. keskiviikosta sunnuntaihin klo 18
  • 21. - 22.10. klo 18, Valon ja taiteen helmiä 

Yksittäisen koskinäytöksen kesto n. 16 minuuttia. Kosken kuohut ovat mahtavimmillaan n. 8 minuutin kohdalla. Kosken kuohuja säestää varsinaisissa kesäkauden koskinäytöksissä Sibeliuksen Karelia-sarjan musiikki. Parhaita katselupaikkoja ovat *kosken ylittävä silta, *Koskipuiston ranta, Valtionhotellin näköalatasanne sekä alapaviljonki. (*esteetön katselupaikka). Imatrankoskensilta on suljettu liikenteeltä aina koskinäytöksen aikana, pääsääntöisesti kello 17.45 - 18.30.

Ohijuoksutukset

  • ma 22.5. - la 8.7. 

22.5. alkaen Imatran voimalaitoksella tehdään huoltotöitä, joiden aikana huolletaan voimalaitoksen koneistoja. Huoltotöiden takia laitoksen läpäisykyky pienenee ja koskiuomaan juoksutettavaa vesimäärää joudutaan lisäämään edelleen kyseisenä aikana, jotta Saimaan korkeus ei nouse voimakkaasti. 

Pyydämme huomioimaan, että alakanavaan juoksutettava vesimäärä voi muuttua nopeastikin ja alakanavan rantojen läheisyydessä liikkuvien tulisi ottaa tämä huomioon.

 

Imatran vesivoimalaitos: Fortumin Imatran voimalaitos on Suomen suurin vesivoimalaitos ja suurin uusiutuvan energian tuottaja. Voimalaitoksen tuotantoteho on 192 megawattia ja se tuottaa puhdasta, uusiutuvaa energiaa yhden terawattitunnin vuodessa. Imatran vesivoimalaitos on valmistunut vuonna 1929.

Kesäkaudella järjestetään opastettuja kävelykierroksia Imatrankoskea ympäröivään Kruununpuistoon. Omaa opasta ryhmille voi tiedustella Imatra Toursilta.

Koskielämyksen syventämiseksi on kehitetty virtuaalinen koskielämys, jossa Taimi, pieni Vuoksen taimen johdattelee kävijän kosken ympäristön historiaan. Virtuaalinen koskielämys sisältää lisättyä todellisuutta, joka toimii matkapuhelimen avulla ja vain paikan päällä, kosken ympäristössä.

Lisätietoa Vuoksesta ja Imatrankoskesta sekä Vuoksen kulttuurireitistä.

Drone-lennokkien käyttö koskinäytösalueella koskinäytösten aikana on poliisin koskinäytöstapahtuman yleisöturvallisuutta koskevien lupaehtojen mukaisesti kielletty. Yksittäistä kuvauslupaa voi kysyä tapahtumajärjestäjältä. Koskinäytösten tapahtumajärjestäjänä toimii Imatran kaupunki mari.haaparanta@imatra.fi

Tiedot sitoumuksetta, aikataulumuutokset mahdollisia. Aikataulu kannattaa tarkistaa aina lähempänä ennen suunniteltua ajankohtaa tältä sivustolta. 

Tiedot päivitetty 24.5.2023