Jenny Mustonen istuu hymyillen rivitaloasuntonsa olohuoneessa. Ympärillä pyörivät pitkäkarvainen chihuahua Roope ja bullmastiffi Iines. Keittiön ikkunasta avautuu metsämaisema, ja olohuoneen ikkunasta näkyvät Vuoksen kuohut.

- Luonnon läheisyys vaikutti siihen, että olen päätynyt tähän asumaan, kertoo Mustonen.

Lapsuutensa Mustonen vietti Ylämyllyllä Liperissä, minkä jälkeen tie vei Joensuuhun. Imatralle hän muutti rakkauden perässä keväällä 2017.

- Alun perin en tiennyt Imatrasta oikein muuta kuin että täällä on koski. Kun ajelin tänne ensimmäistä kertaa tapaamaan miestäni, katselin kaupunkia 6-tieltä ja mietin, että tämä on isompi kaupunki kuin ajattelin, kertoo Mustonen.

Sittemmin pari on eronnut, mutta Mustonen oli kotiutunut Imatralle niin hyvin, että muutto muualle ei ole tullut mieleen.

Unelmakoti paikallisuus huomioiden

Kotiutumisesta kertoo muun muassa se, että Mustonen hankki Imatralta omistusasunnon. Asunnon hän remontoi paikallisten urakoitsijoiden avulla.

- Remontointia varten täältä löytyi kaikki tarpeelliset palvelut, ja urakoitsijakin oli paikallinen. Halusin hyödyntää paikallista osaamista, kertoo Mustonen.

Mustosen mukaan hän ihastui Itä-Siitolassa sijaitsevaan asuntoon heti ja on viihtynyt asunnossaan loistavasti. Metsä ja pururata sijaitsevat asunnon välittömässä läheisyydessä, 6-tielle pääsee nopeasti ja kaupat ovat ihan vieressä.

- Olen tykännyt asua tässä niin paljon. Lenkkipolut ovat lähellä, ja pääsen heti takapihalta koirien kanssa ulos. Onhan se ihan mahtavaa, että aamulenkin pystyy tekemään Vuoksen varressa. Huonompiakin maisemia voisi olla, ihastelee Mustonen.

Kotoisa olo vesistöjen ja luonnon äärellä

Vesistön läheisyys on myötävaikuttanut Mustosen Imatralle juurtumiseen. Joensuussa hän pyöräili Pielisjoen vartta töihin, kun taas Imatralla pyöräilykilometrit kertyvät Vuoksen varrella. Pyöräilyä Mustonen harrastaa myös maastossa. Hän kehuu Imatran maastoja ja maastopyöräreittejä sekä ylipäätään ulkoilumahdollisuuksia.

- Mielestäni erityisesti Imatrankosken seudut, Lammassaari ja siellä olevat laavut sekä kylpylöiden ympäristö ovat kivoja paikkoja ulkoiluun.

Harrastusten lisäksi Mustosen arkea rytmittävät työt ja opiskelu. Etätyöt ja -opiskelu sujuvat Imatralta käsin oikein hyvin, ja lyhyet etäisyydet eri puolille Suomea helpottavat liikkumista.

- Imatralta pääsee kätevästi joka suuntaan parissa tunnissa. Tällä hetkellä työpaikkani on Helsingissä, mutta teen töitä etänä. Tarvittaessa kuitenkin pääsen käymään Helsingissä tosi kätevästi.

Mustosen mukaan Imatralla on parasta helppous: kaikki on lähellä ja nopeasti saatavilla.

- Tykkään siitä, että on rauhallista ja väljää ja että kaikki on helposti saatavilla. Täällä on kaikki, mitä tarvitsen. Just sopiva kaupunki.

Jenny Mustonen