Vuoden paras loma on tässä. 
Ainutlaatuisia nähtävyyksiä ja tapahtumia, ikimuistoisia elämyksiä ja aktiviteetteja. Eräilyä, seikkailua ja chillailua. Tutustu Imatran monipuolisiin mahdollisuuksiin ja valitse oma suosikkisi.

Taikametsässä arki katoaa

Imatran Kylpylän sauna- ja allasosasto, Kylpylä Taikametsä, palvelee säällä kuin säällä. Upea suomalaista luontoa vaaliva kokonaisuus hellii lämpimillä altailla ja rentouttaa niin kehon kuin mielenkin. Taikametsästä löytyy 16 allasta ja huikea 80 metrin vesiliukumäki.

Imatran kylpylään

Sirkuskylpylä ja vihaiset linnut

Täyden palvelun lomakeskus, josta löytyy tekemistä vuoden ympäri sekä sisällä että ulkoa. Cirque de Saimaa -elämyskylpylässä nautitaan poreista ja lasketaan vesiliukumäkiä. Hauskaa päivää vietetään koko perheen suosikissa Angry Birds Activity Parkissa.

Holiday Club Saimaaseen

Kultaranta

Presidenttipeliä kautta historian.
Riemukkaan railakas ja hulvattoman hervoton Kultaranta lyö kaikki presidenttimme pöytään kertaheitolla. Varsinainen täyskäsi! 

Kesäteatteriin

Talo täynnä kulttuuria

Kulttuuritalo Virta tarjoaa monipuolisella ohjelmistollaan irtioton arjesta. Talon monipuolinen kulttuuritarjonta pitää sisällään Karelia- ja Kaleva-salien tapahtumat, pääkirjaston palveluineen ja tapahtumineen, modernin Taidemuseon laadukkaine näyttelyineen sekä kaupungin historiaa esittelevän kaupunginmuseon.

Virtaan

Lomaparatiisi Saimaan rannalla

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa täydelliset puitteet aktiivimatkailuun. Lomaparatiisi sinisen Saimaan rannalla on yksi Suomen kauneimpia matkailualueita, jossa latautuu koko keho ja mieli.

Ukonniemeen

Elämyksiä pyöräillen

Imatran Ukonniemi ja sen lähiseutu tarjoavat laadukkaat kuntoilu- ja harjoitteluolosuhteet viihdyitpä sitten pumptrackilla, maastopyörän selässä, hissipyöräilyn vauhdista nauttien tai maanteillä Saimaan rantojen äärellä. Liikuitpa yksin, kaveriporukassa, perheen kanssa tai seurajoukkueella, Imatra tarjoaa loistavan kokonaisuuden!

Pyöräilemään

Retkeilemään

Imatran seudun monipuolinen luonto kutsuu liikkumaan ja virkistymään. Upeissa maisemissa retkeilyn ja luontokohteiden lisäksi luontoliikkujalle on tarjolla kulttuurihistoriaa ja geologisia harvinaisuuksia.

Reitit ja retkikohteet

Vesiurheilua

Wake Park Imatra on täyden palvelun vesiurheilukeskus. Kaapeliradalla pääset helposti sisään wakeboarding-, wakeskate- tai vesihiihtomaailmaan. Aina aalloton spotti tarjoaa loistavan ympäristön temppujen harjoitteluun myös pro-lautailijoille.

Wake In Vuoksi

Kalapaikkana Imatra

Salattu kala-apaja ja lohijoki osaa yllättää positiivisesti kokeneenkin kalastajan. Koe Vuoksen ja Saimaan kalakanta ja narraa vuoden paras saalis säästä riippumatta.

Kalalle

Toimintaa ja chillausta

Laadukkaat elämys- ja ohjelmapalvelut matkailijoille, synttäriporukoille, pikkujouluun, polttareihin, tykypäiviin.  Monipuoliset vuokrauspalvelut täydentävät lomaelämyksesi. 

Tuplakasi Action

Kartanoromantiikkaa

Entisaikojen loistoonsa pikkuhiljaa palautettu upea Neitsytniemen kartano tarjoaa täydellisen mahdollisuuden vaikkapa romanttisen viikonloppulomasen viettoon. Idyllinen ympäristö huokuu tunnelmaa ja tarinoita Vuoksen varrella eletystä elegantista elämästä.

Tutustu kartanoon

Pulmanratkontaa porukalla

Escape Room Imatra tarjoaa jännittävää ongelmanratkaisua kahdessa kohteessa.  Tunniksi takuuvarmasti mieleenpainuvaa tekemistä Imatran keskustassa tai Imatran kylpylässä!

Pakoon!

Power Cup

Maailman suurin lasten ja nuorten lentopallotapahtuma rantautuu Imatralle kesäkuussa. Yleisölle avoin ja ilmainen suurtapahtuma on täynnä lasten iloa ja riemua, sporttia, musiikkia ja Power-torin huumaavia tuoksuja sekä markkinahenkeä. Tapahtuman avaa jykevästi avajaisillan päätähti Robin torstaina 8.6. klo 19!

Power Cup Imatra

Ruoka, sauna ja Saimaa

Etelä-Karjalan omaa saunapäivää vietetään 15.6.2023. Mukana mm. rantasaunoja, savusaunoja, telttasaunoja, saunalauttoja saunavaunu, sähkösaunoja, turvesauna ja saunapaku. Tapahtumaa rikastuttaa runsas ja monipuolinen ruokatarjonta.

Ruoka, sauna ja Saimaa

Karjalan Erämessut

Tervetuloa koko perheen voimin Karjalan Erämessuille 16.–18.6.2023. Vuoksen Kalastuspuisto ja Imatran Urheilutalo ulkoalueineen tarjoavat upeat puitteet tulevan kesän Erämessuille.

Karjalan Erämessuille

Big Band Camp -ilmaiskonsertit

Big Band musiikkia kuullaan jälleen, kun 48. Big Band -kurssi järjestetään Imatralla kesäkuun lopussa. Kurssin yhteydessä pääsee nauttimaan ilmaiskonserteista Koskenpartaan ulkolavalla 27.–30.6., sekä jameista ravintola Kuohun terassilla. Tänä vuonna konserteissa nähdään mm. Sami Saari ja Diandra.

Big Bandeille

Imatranajo

Pohjoismaiden suurin ja perinteisin road racing –tapahtuma Imatranajo järjestetään jälleen 1.–2.7.2023. 

Imatranajoon

Saimaa Cycle Tour

Haasta itsesi ainutlaatuiseen pyöräilykokemukseen ja koe keskikesän yöttömän yön taika pyörän selässä. Kolmatta kertaa järjestettävä Saimaa Cycle Tour ajetaan keskellä maailman kauneimpia järvimaisemia, kun tapahtuma polkaistaan Imatralta 7.–8. heinäkuuta.

Saimaa Cycle Tour

Saimaan alueen suurregatta

Sumutorvet soivat Imatran satamassa heinäkuun kolmantena viikonloppuna. Suur-Saimaan Wanhat Laiwat ry:n vuosittainen kesäregatta kerää Imatralle runsaasti erilaisia työkäytöstä huvikäyttöön muutettuja aluksia sekä laivaväkeä. Tule fiilistelemään vanhojen laivojen tunnelmaa ja uppoudu syvälle historian havinaan.

Suurregattaan

Notkuva Pöytä

Notkuva pöytä on hyväntekeväisyystapahtuma, joka järjestetään jo 35.kerran tiistaina 27.7.2023. Tapahtuman tuotot lahjoitetaan imatralaisten lasten ja nuorten hyväksi.

Notkuvaan pöytään

U17-poikien PM-turnaus

U17-pojat pelaavat elokuun alussa PM-turnauksen Etelä-Karjalan alueella. Imatran Ukonniemen urheilukentällä pelataan 2.elokuuta kahden ottelun verran; klo 13.00 Tanska-Norja ja klo 18.00 Suomi-Ruotsi. 

PM-turnaukseen

Imatra-päivä

Imatran 75 v. juhlaviikko huipentuu 19.8. vietettävään Imatra-päivään, jolloin koko kaupunki juhlii yhdessä Imatran 75 v. synttäreitä. Imatra-päivänä kaupunki täyttyy erilaisista tapahtumista ja juhlallisuudet jatkuvat iltamyöhään asti. 

Imatra-päivään

Monipuolista shoppailua

Imatran ostosmahdollisuuksista ja palveluista löytyy lähes kaikki mitä tarvitset arkeen ja juhlaan. Lukuisat erikois- ja päivittäistavarakaupat palvelevat  shoppailunnälkäisiä ja kahvilat sekä ravintolat hellivät herkuttelijoita. 

Ostosparatiisit kartalla