Kolmiloikkaaja Senni Salminen palasi isojen arvokisojen kynnyksellä Helsingistä takaisin Imatralle.

Helsingissä syntynyt Salminen muutti ensimmäisen kerran Imatralle 11-vuotiaana yleisurheiluharrastuksen perässä. Myös toiseen muuttoon vaikuttivat urheilupuitteet.

– Päätin muuttaa Imatralle viiden Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen, sillä täällä on hyvä treenata. Valmentajani, edustamani urheiluseura sekä tutut ja turvalliset treenipaikat ovat Imatralla. Täällä pääsin maadoittumaan ja takaisin juurilleni, kertoo Salminen.

Aina iloisia kohtaamisia

Helsingissä asuessaan Salminen vieraili säännöllisesti Imatralla, joten side kaupunkiin on pysynyt vahvana. Imatra on hänen mukaansa sopivan iso ja sopivan pieni kaupunki. Kaupunki, jossa kaikki on lähellä ja kohtaamiset ovat aina iloisia.

– Ihmiset ovat avuliaita ja ystävällisiä. Minulla on aina ollut Imatrasta tosi yhteisöllinen kuva ja tunne, sanoo Salminen ja jatkaa.

– Imatralla on paljon tekemistä ja aktiviteetteja, mutta ei turhaa ison kaupungin hälinää. Imatra on minulle sellainen mielen tyyssija.

Suosikkipaikakseen Salminen nimeää Lammassaaren, jossa hän tykkää samoilla sekä rentoutua rannoilla ja veden äärellä. Lisäksi hän kehuu vuolaasti Imatran kirpputoreja.

– Täällä on tosi hyvät kirpparit. Aina sieltä tarttuu jotain mukaan.

Ainutlaatuinen Ukonniemi

Imatran Urheilijoita edustavan Salmisen mukaan Imatra on urheilemiseen ja liikkumiseen tosi hyvä paikka. Loistaviin urheilupuitteisiin kuuluu muun muassa Ukonniemessä sijaitseva urheilukenttä.

– Mielestäni meillä on Imatralla Suomen kaunein kenttä ja upea katsomokin, iloitsee Salminen.

Salminen kertoo hyödyntävänsä usein myös urheilukentän ympäröiviä puitteita, kuten kuntoportaita ja maastoa. Talvella treenit tehdään urheilutalolla, ja lähes joka viikko Salminen käy myös urheilutalon yhteydessä toimivassa uimahallissa. Lisäksi hän käyttää ahkerasti Imatran kuntosaleja ja muita treenipaikkoja. Monipuoliset urheilupuitteet mahdollistavat vaihtelevat treenit.

– Tykkään treenata niin, että treenit eivät aina ole hirveän yksitoikkoisia. Hyödynnämme treeneissä paljon eri paikkoja. Suurin osa treeneistä tehdään kuitenkin talvella urheilutalolla, ja sitten kesällä kulutetaan urheilukenttää, kertoo Salminen.