Vuoden paras loma on tässä. 
Ainutlaatuisia nähtävyyksiä ja tapahtumia, ikimuistoisia elämyksiä ja aktiviteetteja. Eräilyä, seikkailua ja chillailua. Tutustu Imatran monipuolisiin mahdollisuuksiin ja valitse oma suosikkisi.

Lomalla luistelemaan

Ulkojäillä viihtyy koko perhe ikään katsomatta - Kaupungin ulkoluistelukentät tarjoavat liikunnan iloa ja mahdollisuuden nauttia raikkaasta talvisäästä.

Ulkojäille

Talviliikuntaa laduilta ja talvipoluilta

Halki metsien, ohi Saimaan rantojen ja metsälampien - Sukella keskelle Saimaan kauneinta lomamiljöötä hiihtäen, patikoiden tai talvipyöräillen. Imatran laaja latuverkosto ja aktiivisesti hoidettu 20 kilometriä pitkä talvipolku tarjoavat ulkoilijoille hauskuutta ja sopivia haasteita, saaden unohtamaan arjen kiireet ja nauttimaan talvisesta liikunnasta.

Ulkoilemaan

Valjakkoajelun riemua

Tapaa ystävälliset koirat ja nauti hetki talvisesta metsästä koiravaljakon vetämänä. Koiravaljakkoajelut sopivat koko perheelle. Lähtöpaikka sijaitsee Ukonniemessä, Takilakadun varrella.
 

Ajelulle

Taikametsässä arki katoaa

Imatran Kylpylän sauna- ja allasosasto, Kylpylä Taikametsä, palvelee säällä kuin säällä. Upea suomalaista luontoa vaaliva kokonaisuus hellii lämpimillä altailla ja rentouttaa niin kehon kuin mielenkin. Taikametsästä löytyy 16 allasta ja huikea 80 metrin vesiliukumäki.

Imatran Kylpylään

Elämyskylpylä Saimaan rannalla

Suomen suurimpiin lukeutuva sisäkylpylä Saimaan Rauha kutsuu nauttimaan hauskasta päivästä koko perheen voimin. Viihdy vesiliukumäissä, kokeile virtuaalivesijumppaa tai testaa saunamaailman useita erilaisia saunoja. Holiday Club Saimaan Rauha on täyden palvelun lomakeskus, josta löytyy tekemistä vuoden ympäri sekä sisältä että ulkoa.

Holiday Club Saimaan Rauhaan

Ikuisesti nuori

Ajassa on menty eteenpäin viitisenkymmentä vuotta. Teatteri Imatra on suljettu jo kauan sitten ja se on muutettu näyttelijöiden vanhainkodiksi. Ja eipä kenelle tahansa näyttelijöille, vaan Teatteri Imatran omalle väelle. Ikuisesti nuori (Forever Young) on maailmalla valtaisasti menestynyt musiikkikomedia, joka on täynnä elämää, naurua ja lämpöä. Esitykset jatkuvat 27.4. saakka Teatteri Imatran suurella näyttämöllä.

Teatteriin

Piaf - pikkuvarpunen

Ranska. Pariisi. Säkenöivä musiikki. Herkistävä haitari, huumaava tunnelma ja maailman tunnetuimpiin, rakastetuimpiin ja arvostetuimpiin laulajatähtiin kuuluva, äänellään hurmannut Edith Piaf on Teatteri Imatran ehdoton elämys. Viimeinen esitys 14.5.2024.

Teatteriin

Don Quijote

Vuodesta 1900 toimineen Lvivin valtionoopperan klassikkobaletti nähdään Imatralla helmikuun 22. päivä. Baletin pääosia tanssivat Lvivin valtionoopperan ensitanssijat Daryna Kirik ja Jaryna Kotys Kitrinä sekä Arsen Marusenko ja Oleksandr Omelchenko Basiliona. Jo 1800-luvun lopussa kantaesityksensä saanut Don Quijote on värikäs juhlabaletti, jota pidetään yhtenä klassisen balettitaiteen mestariteoksista.

Balettiin

Badding

Rauli Badding Somerjoen musiikin ystäviä hemmotellaan 23. helmikuuta, kun Baddingin suosituimpia lauluja kuullaan Kulttuuritalo Virrassa Marko Haaviston, Suvi Karjulan ja huippumuusikoista koostuvan yhtyeen esittäminä.

Keikalle

Koko perheen talvitapahtuma

Vuoksen Kalastuspuiston talvitapahtumassa 24.2. klo 10–15 tekemistä koko perheelle. Luvassa mm. Liukulumisuksien kokeilua, eläinten rapsuttelua, makkaran paistoa, hernekeittoa, pulkkamäki, SounDome iglu ja lumenveistoa. Kahvila-ravintola Wanha virveli palvelee tapahtuman ajan.

Talvitapahtumaan

66. Erähiihto

Vuonna 1956 alkanut Erähiihto on maamme vanhimpia maksuttomia hiihtotapahtumia. Erähiihto lykitään Ruokolahden, Imatran ja Lappeenrannan vaihtelevissa maisemissa 24.–25.2.2024. Erähiihdon teema - kolme sukupolvea hiihtää yhdessä. 

Erähiihtoon

24h animaatio

Vuorokauden mittaisessa animaatiopajassa 24.–25.2. osallistujat pääsevät suunnittelemaan ja toteuttamaan lyhyen animaation alusta loppuun.
Tapahtumapaikalla on käytettävissä sekä perinteistä että digitaalista välineistöä animaation toteuttamiseen. 

Animaatiopajaan

Talo täynnä kulttuuria

Kulttuuritalo Virta tarjoaa monipuolisella ohjelmistollaan irtioton arjesta. Talon monipuolinen kulttuuritarjonta pitää sisällään Karelia- ja Kaleva-salien tapahtumat, pääkirjaston palveluineen ja tapahtumineen, modernin Taidemuseon laadukkaine näyttelyineen sekä kaupungin historiaa esittelevän kaupunginmuseon.

Virtaan

Lomaparatiisi Saimaan rannalla

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa täydelliset puitteet aktiivimatkailuun. Lomaparatiisi sinisen Saimaan rannalla on yksi Suomen kauneimpia matkailualueita, jossa latautuu koko keho ja mieli.

Ukonniemeen

Elämyksiä pyöräillen

Imatran Ukonniemi ja sen lähiseutu tarjoavat laadukkaat kuntoilu- ja harjoitteluolosuhteet viihdyitpä sitten pumptrackilla, maastopyörän selässä, hissipyöräilyn vauhdista nauttien tai maanteillä Saimaan rantojen äärellä. Liikuitpa yksin, kaveriporukassa, perheen kanssa tai seurajoukkueella, Imatra tarjoaa loistavan kokonaisuuden!

Pyöräilemään

Retkeilemään

Imatran seudun monipuolinen luonto kutsuu liikkumaan ja virkistymään. Upeissa maisemissa retkeilyn ja luontokohteiden lisäksi luontoliikkujalle on tarjolla kulttuurihistoriaa ja geologisia harvinaisuuksia.

Reiteille ja retkikohteisiin

Kalapaikkana Imatra

Salattu kala-apaja ja lohijoki osaa yllättää positiivisesti kokeneenkin kalastajan. Koe Vuoksen ja Saimaan kalakanta ja narraa vuoden paras saalis säästä riippumatta.

Kalalle

Lempeitä löylyjä naisten saunassa

Vuoksen kalastuspuiston Naisten saunassa rentoudut maakaasu kiukaan lempeissä löylyissä ja pääset pulahtamaan raikkaaseen Vuokseen. Kynttilät ja hempeä musiikki luovat rauhoittavan tunnelman saunailtaan. Naisten sauna lämpiää maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 16.30–20.30.

Naisten saunaan

Pulahdus Vuokseen

Imatran Talviuimareiden sauna luonnonkauniilla paikalla Vuoksen varrella Varpasaaressa on avoinna ympäri vuoden. 

Uimaan

Elämyksiä Saimaan rannalla

Hossukan Helmestä löydät monipuoliset tilat erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Nauti tunnelmallisen tumman saunan lempeistä löylyistä ja vilvoittele joko Saimaassa tai terassin porealtaassa.

Hossukan Helmeen

Toimintaa ja chillausta

Laadukkaat elämys- ja ohjelmapalvelut matkailijoille, synttäriporukoille, pikkujouluun, polttareihin, tykypäiviin. Monipuoliset vuokrauspalvelut täydentävät lomaelämyksesi. 

Tuplakasi Action

Kartanoromantiikkaa

Entisaikojen loistoonsa pikkuhiljaa palautettu upea Neitsytniemen kartano tarjoaa täydellisen mahdollisuuden vaikkapa romanttisen viikonloppulomasen viettoon. Idyllinen ympäristö huokuu tunnelmaa ja tarinoita Vuoksen varrella eletystä elegantista elämästä.

Tutustu kartanoon

Historian havinaa

Kansallissotien sekä talvi- ja jatkosotien sotahistoriaa sekä sotamuistoja isänmaan hengessä Imatran veteraanimuseossa. Museo sijaitsee Piponius -talossa vastapäätä Imatran Valtionhotellia.

Imatran veteraanimuseoon

Amadeus Lundberg - Romanssi konsertti

Vuonna 2024 tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun Amadeus Lundberg kruunattiin tangokuninkaaksi Tangomarkkinoilla. Juhlavuoden kunniaksi järjestetään keväällä 2024 Romanssi -konserttikiertue, joka nähdään Kulttuuritalo Virrassa 9. maaliskuuta. Konsertissa viedään kuulija herkkään tunnelmaan upeilla tulkinnoilla. Amadeus Lundberg esittää kauneimpia rakkauslauluja sekä monia ikivihreitä suomalaisia ja kansainvälisiä sävelmiä,

Konserttikiertueelle

Edu Kettunen - Välkkylän kino

Laulujen tarinat voivat useinmiten olla kuin pieniä elokuvia. Edu Kettusen laulujen tarinat sijoittuvat milloin minnekin: Pariisiin tai Sallaan, Roomaan tai Casablancaan, mutta hyvin usein myös kuvitteelliseen Välkkylän pitäjään. Näiden tarinoiden pariin päästään Kulttuuritalo Virrassa 15.3.

Välkkylän kinoon

Diandra - Elegia

Säkenöivän Diandran konsertissa Kulttuuritalo Virrassa 16. maaliskuuta kuullaan viihdemusiikin rakastetuimpia kotimaisia ja kansainvälisiä helmiä.

Konserttiin

Kaikki ystäväni

Kaikki ystäväni on itsenäinen jatko-osa menestysnäytelmille Kaikki äitini, kaikki tyttäreni ja Kaikki mieheni. Lavalla ystävyyden eri puolia tulkitsevat vastustamattomat ystävykset: Miitta Sorvali, Sanna Stellan ja Anu Sinisalo. Trilogian päättävä Kaikki ystäväni -esitys nähdään Teatteri Imatran suurella näyttämöllä 18.3. ja 19.3.

Esitykseen

Koira nimeltään Kissa tapaa kissan

Koira nimeltään Kissa ja mies nimeltään Näätä ovat parhaita ystävyksiä. He huokuvat ystävyyttä, rakkautta ja vapautta...Teatteri Imatran Pikku Hiisi -näyttämöllä nähtiin vuonna 2022 kiitetty ja lämpimän humaani, Tomi Kontion kirjoittama esitys Koira nimeltään Kissa. Nyt tarinaan saada jatkoa, kun samaiselle estradille valmistuu jatkokertomus Koira nimeltään Kissa tapaa kissan. Ensiaamu 20.3., Pikku Hiisi -näyttämö.

Esitykseen

OC FEST

Imatra saa uuden tapahtuman, kun Osmo’s Cosmos Bar järjestää kiirastorstaina 28.3. Imatran urheilutalolla OC FEST -minifestarin. Ensimmäisessä OC FESTissä lavalle nousevat Klamydia, Kätfish ja Sanktio, levymusiikista vastaa Dj. Marco.

OC FESTIIN

PomppuPuisto

Pop-up sisähuvipuisto, PomppuPuisto, valtaa Ukonniemen Areenan pääsiäisenä 2024. PomppuPuisto rakentuu erilaisten ilmatäytteisten viihdelaitteiden ympärille. Lisäksi alueelta löytyy paljon erilaisia pelejä ja laitteita kaikenikäisille, sekä alle 4-vuotiaille oma alue. Kahvilassa tarjoilla erilaisia suolaisia ja makeita herkkuja.

Pomppupuistoon

Ilari Johansson – Someoletettu

Miten keski-ikäinen mies pärjää maailmassa, jossa influenssointi on työ, tunteet kuvaillaan emojeilla ja elämä jaetaan snäppiin, instaan ja tiktokiin? Ilari Johanssonin koko illan stand up -soolo nähdään Kultuuritalo Virrassa huhtikuun 4. päivä.

Stand up sooloon

Saimaa - kevät 2024

Matti Mikkolan luotsaama Saimaa on erityislaatuinen yhtye, joka jatkuvan sutkutuksen ja hutkutuksen ajamana kurkottaa kohti loputonta soittoeuforiaa. Huippumuusikoista koostuvan kollektiivin seikkailu musiikin parissa on vapautunutta, grandiöösiä ja ihanan rajoittamatonta. Lähde mukaan seikkailuun Kulttuuritalo Virtaan 6. huhtikuuta.

Keikalle

Satumaan Kuningas

Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa nähdään 12. huhtikuuta Juse Venäläisen käsikirjoittama ja Jussi Myllymäen ohjaama nostalginen kesäteatterinäytelmä ”Satumaan kuningas". Rooleissa tangokuninkaalliset Kari Hirvonen ja Marita Taavitsainen, Eikka Eronen, Merja Kuisma, Diana Anttila, Arttu Eronen ja Juse Venäläinen.

Satumaan kuninkaaseen

Lapin Taikaa-konsertti

Lappi, Suomen taianomaisin maakunta, joka tunnetaan tuntureista. Lapin tunnelmaa tuo Lapin Taikaa konsertti. Yleisö pääsee nauttimaan Lapin lauluista huhtikuun 13. päivä Kulttuuritalo Virrassa. Konsertissa solistit tulkitsevat muun muassa: Pohjolan yö, Lapinkulta, Lapin Tango, Neljäntuulentie ja Lapin kultahippu. 

 

Lapin taikaan

Pirkko Mannola ja Eino Grön – Aikalaiset

Suomalaiset supertähdet Pirkko Mannola ja Eino Grön aloittivat uransa 1950-luvun lopulla. Nyt nämä "aikalaiset" ovat jälleen ikuisten laulujen ja unohtumattomien hetkien äärellä Kulttuuritalo Virrassa 19. huhtikuuta. Konsertissa heidän kanssaan musisoi RNO:n 13-henkinen, muhkeasointinen estradiorkesteri Riku Niemen johdolla. Konsertin juontaa Markku Veijalainen.

Aikalaisiin

La Strada -konsertti

La Strada -konsertti matkaa Italian taivaan alla ja siihen on kerätty kaikki parhaimmat palat italialaisesta musiikista. Konserttielämyksestä pääsee nauttimaan Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa 28. huhtikuuta. 

Konserttiin

Loppukevennys

Vapauttava Loppukevennys johdattaa meidät Pornaisten Only fans- ammattiopistoon, kertoo meille Jukan ja Mirvan viimeisimmän Amazing- reissun kuulumiset ja vie Ajatushautomoon jossa Tauski tajusi, että se on ”sinä vain” eikä ”kuka vain”. Jätä havut ladulle ja suuntaa Uutishuoneelle, Kulttuuritalo Virtaan 30. huhtikuuta. Rooleissa Jukka Rasila, Ville Keskilä ja Kalle Pylvänäinen. 

Loppukevennykseen

Muukalaisia Yössä -Musikaali

Muukalaisia Yössä kertoo kahden Hollywood-tähden, Frank Sinatran ja Ava Gardnerin, elämästä ja rakkaudesta, josta ei puuttunut intohimoa, mustasukkaisuutta ja suurta draamaa. Musikaali vie upeaan hollywood-tunnelmaan, glamourin ja ganstereiden maailmaan. Muukalaisia Yössä Kulttuuritalo Virrassa toukokuun 4. päivä.

Musikaaliin

Näkymätön nainen

Näkymätön nainen -esitys tutkailee naisen urbaania syrjäytymistä musiikin ja raivoisan komedian keinoin. Näytelmä lauluineen on näyttelijä Satu Silvon 60-vuotisjuhlaesitys. Luottopakkeina ja säveltäjinä ovat muusikot Maija Ruuskanen ja Veera Railio. Traagisen hauska monologi kolmelle Teatteri Imatran suurella näyttämöllä 7.5. ja 8.5.

Näkymättömään naiseen

Michael Monroe

Viimeiset reilut kymmenen vuotta Monroe on tehnyt yhteistyötä huippulahjakkaan bändin kanssa, jossa ovat mukana Sami Yaffa, Karl Rockfist, Rich Jones ja Steve Conte. Tämä kokoonpano nousee Kulttuuritalo Virran stagelle 9. toukokuuta.

Keikalle

Reinikainen

Legendaarisen hulvaton konstaapeli Reinikainen astelee ”niin maan perusteellisesti” Imatran kesäteatterin näyttämölle ja laittaa asiat, sekä ihmiset järjestykseen. Ensi-ilta Imatran kesäteatterissa 25.6.2024.

Kesäteatteriin

Monipuolista shoppailua

Imatran ostosmahdollisuuksista ja palveluista löytyy lähes kaikki mitä tarvitset arkeen ja juhlaan. Erikois- ja päivittäistavarakaupat palvelevat shoppailunnälkäisiä ja kahvilat sekä ravintolat hellivät herkuttelijoita. 

Ostosparatiisit kartalla