Imatran kaupunginmuseo

Imatran kaupunginmuseo säilyttää, tallettaa, esittelee ja tutkii aineellista ja henkistä kulttuuria. Museon toiminta-alue on nykyisen Imatran kaupungin ja luovutetun Jääsken kihlakunnan alue.
Parhaillaan kaupunginmuseossa on nähtävillä Katse katukuvaan -näyttely
Avoinna ma-pe klo 9-18.

Imatran taidemuseo

Imatran taidemuseo ylläpitää ja kartuttaa valtakunnallisesti merkittävää taidekokoelmaa. Keskeisin on Sihtolan Imatra-kokoelma. Se sisältää pääasiassa suomalaisia 1900-luvun alkupuolen modernistisia teoksia. Taidemuseossa järjestetään vuosittain yli kymmenen vaihtuvaa näyttelyä. Avoinna ma-pe klo 9-18.

Veteraanimuseo

Tutustu Suomen autonomian ajan ja itsenäisyytemme alkutaipaleeseen, kansalaissodan sekä talvi- ja jatkosotien historiaan ja näe sotamuistoja. Valtionhotellin välittömässä läheisyydessä sijaitseva kodinomainen museo käsittää kaikkiaan yksitoista huonetta. Avoinna ti-su klo 10-16.

Teollisuustyöväen asuntomuseo

Ritikanrannassa sijaitsevassa Teollisuustyöväen asuntomuseossa tutustut 1900-luvun alun teollisuustyöväestön asumiskulttuuriin. Asuntorakennusten huoneistot edustavat sisustukseltaan eri vuosikymmenten asumistyyliä 1900-luvun alusta 1960-luvulle ja esineistö on saatu paikallisilta asukkailta lahjoituksina. Avoinna 26.6.-28.8.2022 ti-su 11-17

Rajamuseo

Immolan varuskunta-alueella sijaitseva Rajamuseo esittelee Rajavartiolaitoksen ja Suomen rajojen historiaa, sekä rajamiesten työtä ja elämää vuodesta 1919 lähtien. Avoinna 8.6.-21.8.2022 ke-su 13-17.

Imatran Sotamuseo

Imatran Sotamuseo koostuu on Antti Rantalan keräämästä kattavasta kokoelmasta sota-ajan tarpeistoa. Kaikki näyttelyssä olevat tavarat ovat aitoja ja sota-ajalta peräisin. Avoinna to-la 10-17.

Etelä-Karjalan automuseo

Automuseo esittää läpileikkauksen suomalaisen autoilun ja liikennekulttuurin vuosikymmenistä. Pääosan näyttelyesineistöstä muodostavat autot ja moottoripyörät. Avoinna 3.5.-30.9.2022 ti-pe ja su 12-18, la 10-15, ma suljettu.