Imatran kaupunginmuseo

Imatran kaupunginmuseo säilyttää, tallettaa, esittelee ja tutkii aineellista ja henkistä kulttuuria. Museon toiminta-alue on nykyisen Imatran kaupungin ja luovutetun Jääsken kihlakunnan alue.
Parhaillaan kaupunginmuseossa on nähtävillä Katse katukuvaan -näyttely
Avoinna ma-pe klo 9-18.

Imatran taidemuseo

Imatran taidemuseo ylläpitää ja kartuttaa valtakunnallisesti merkittävää taidekokoelmaa. Keskeisin on Sihtolan Imatra-kokoelma. Se sisältää pääasiassa suomalaisia 1900-luvun alkupuolen modernistisia teoksia. Taidemuseossa järjestetään vuosittain yli kymmenen vaihtuvaa näyttelyä. Avoinna ma-pe klo 9-18.

Veteraanimuseo

Tutustu Suomen autonomian ajan ja itsenäisyytemme alkutaipaleeseen, kansalaissodan sekä talvi- ja jatkosotien historiaan ja näe sotamuistoja. Valtionhotellin välittömässä läheisyydessä sijaitseva kodinomainen museo käsittää kaikkiaan yksitoista huonetta. Avoinna ti-su klo 10-16.

Teollisuustyöväen asuntomuseo

Ritikanrannassa sijaitsevassa Teollisuustyöväen asuntomuseossa tutustut 1900-luvun alun teollisuustyöväestön asumiskulttuuriin. Asuntorakennusten huoneistot edustavat sisustukseltaan eri vuosikymmenten asumistyyliä 1900-luvun alusta 1960-luvulle ja esineistö on saatu paikallisilta asukkailta lahjoituksina. Avoinna 29.6.-29.8.2021 ti-su 11-17

Rajamuseo

Immolan varuskunta-alueella sijaitseva Rajamuseo esittelee Rajavartiolaitoksen ja Suomen rajojen historiaa, sekä rajamiesten työtä ja elämää vuodesta 1919 lähtien. Avoinna kesäkaudella. 

Imatran Sotamuseo

Imatran Sotamuseo koostuu on Antti Rantalan keräämästä kattavasta kokoelmasta sota-ajan tarpeistoa. Kaikki näyttelyssä olevat tavarat ovat aitoja ja sota-ajalta peräisin. Avoinna ke-pe 12-17, la 10-17.

Etelä-Karjalan automuseo

Automuseo esittää läpileikkauksen suomalaisen autoilun ja liikennekulttuurin vuosikymmenistä. Pääosan näyttelyesineistöstä muodostavat autot ja moottoripyörät. Avoinna 2.5.-31.8.2021 ti-pe ja su 12-18, la 10-15.