Matin top 7 lomavinkit

 

1. Karhumäki pumptrack

Mahtava talkootöin ja rakkaudesta lajiin -mentaliteetilla rakennettu suorituspaikka, joka toimii niin skeitillä, skootilla, BMX/ Dirt-fillarilla kuin maastopyörälläkin. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, vaikka maastopyörälenkin välistoppina.

 

2. Imatra MTB -maastopyöräreitti

Mielestäni yksi hienoimmista maastopyöräreiteistä Suomessa. Sopivan haastava, mutta ei liian tekninen profiili.

Uskomattoman kauniit maisemat, koska reitti myötäilee Saimaan rantamaastoja. Reittikuvaus ja karttaohjeet löytyvät Imatra MTB:n sivuilta. Valittavana on joko 30 km tai 10 km pätkä. Reitti sopii myös todella hyvin polkujuoksemiseen jos ei maastopyöräily tunnu omimmalta jutulta. 

 

3. Avovesiuinti Saimaalla

Uimareille Saimaa ja Imatran ranta-alueet tarjoavat maailmanluokan puitteet. Saimaan puhdas ja kirkas vesi on uskomattoman hieno olosuhde avovesiuimarille. Itse suosin reittejä esimerkiksi Hossukan uimarannalta Lempukkaan, ja takaisin. Tai Hossukasta Malonsaaren ympäri... tai miksei vaikkapa Ukonniemen uimarannalta Rauhan kylpylään kahveille ja takaisin.

Uimaan lähtiessä kannattaa muistaa tehdä itsensä näkyväksi kirkkailla uimalakeilla ja uimapoijuilla, koska sataman ympäristössä liikkuu suhteellisen paljon vesiliikennettä. Edellä mainitut reitit toimii todella hyvin myös suppailuun tai melontaan. 

 

4. Suppailu Saimaalta Vuokselle

Saimaan rannat tarjoavat mahtavat olosuhteet suppailuun ja melontaan. Yksi mielenkiintoinen suppailureitti on Imatran satamasta Vuokselle, Varpasaaren kalastuspuistoon.

Reitillä joutuu ohittamaan Tainionkosken voimalaitoksen kävellen, ja rantaan tulee hypätä jo hyvissä ajoin ennen Tornan siltaa (ennen voimalaitosta) ennen kuin virta yltyy turhan viettäväksi. Heti voimalaitoksen jälkeen voi hypätä taas vesille ja nauttia olosta virran vietävänä.

Reitti on hieno läpileikkaus luontoa ja urbaania maisemaa. Alussa voi nauttia Saimaanrannan koskemattomasta rantamaisemasta kun taas Vuoksella pääsee lipumaan virran vietävänä koko kaupungin läpi ja ihailemaan Vuoksen varrelle rakentunutta kaupunkia. Varpasaaressa odottaakin Saunalautta jossa pääsee rentoutumaan seikkailun päätteeksi ja pulahtamaan raikkaaseen jokiveteen, jos ei sitä jo sup-retkellä ehtinyt tehdä.

Reitti ei ehkä sovellu ihan ensikertalaiselle, koska Vuoksella on paikoin koviakin virtapaikkoja ja pyörteitä, mutta jos on suppailutaidot hallussa, niin tälle reitille ehdoton suositus.  

 

6. Vuoksen lenkki juosten tai pyörällä

Vuoksen lenkki! Toimii aina. Toimii sekä lenkkareilla että fillarilla. Jos ei tykkää sukeltaa metsään niin tämä on ehdoton suosikki kaupunkilenkeistä.

Reitin varrelle osuu niin se paljon puhuttu koski kuin Imatranajon lähtösuorakin… myöhemmin voi aistia historian havinaa ohittaessa Neitsytniemen kartanon sekä Ritikanrannan museoalueen, jonka jälkeen lenkkeilijää tervehtiikin jo vuoksen varrella kaupungintalo ja Kulttuuritalo Virta.  

 

7. Buttenhoffille safkalle

Seikkailujen jälkeen nälkä kurnii ja ruoka saattaa kiinnostaa. Sitä saa mm. ravintolasta nimeltä Buttenhoff. Ruoka siellä on uskomattoman hyvää ja sitä on tarpeeksi… ja sen sinulle tarjoilee ravintolan osaava ja iloinen henkilökunta.

Ehdottomasti paikka jota en ohittaisi Imatralla käydessäni!

 

Kuva: Ronja Rajala