Kalastuselämyksiä ympäri vuoden

Imatra tarjoaa kalastajille upeita elämyksiä ympäri vuoden. Suur-Saimaan kalavedet ovat kivenheiton päässä ja kaupungin keskellä virtaava Vuoksi, Suomen vuolain joki, on elämys niin perhokalastajille, uistimensoutajille ja syysöiden tuulastajille kuin perheen pienimmille kalastajille. Alueen puhtaat, kalarikkaat ja lajikirjoltaan monipuoliset vedet ovat Suomenkin mittakaavassa ainutlaatuisia.

Imatran kalastusmatkailulla on pitkät perinteet. Ensimmäiset tarinat Vuoksi-joen runsaista ja kookkaista lohista kantautuvat jo 1830-luvun alkupuolelta. 

Vuolas lohijoki, runsaat saaliit

Vuoksi on innostava kalapaikka, sillä joessa on paljon suuria kaloja ja reilusti lohikalaa – jota saa myös halutessaan ottaa. Taimenta nousee tuntia kohden enemmän kuin missään muussa maamme vastaavassa kohteessa. 

Vuoksi on erinomainen kalastuskohde myös talvikuukausina. Virtaava joki on avoinna vetouisteluun talvellakin, mutta mahdollistaa pilkkimisen suvantopaikoilla sekä Mellonlahdella, joka on erinomainen kirjolohen kalastuskohde. Kalakannat ovat osin istutettuja ja osittain luonnonkantaa, ja niiden elinvoimaisuudesta huolehditaan tarkasti kalastuksen eettisyys huomioiden.

Syitä kokea kalapaikkana Imatra

  • Elämykselliset kalasaaliit ja monipuolinen lajikirjo
  • Suuret kalat, taimenet sisävesien suurimpia
  • Lohikaloja joita saa myös halutessaan ottaa valikoidusti
  • Ympärivuotista kalastamista virtaavassa vedessä
  • Puhtaat vedet
  • Helposti ja nopeasti saavutettava, helppoa kalastamista
  • Eettinen kalastuskohde
  • Varmat ja runsaat kalasaaliit
  • Monipuoliset oheispalvelut (mm. majoitus- ja kalastuspalvelut)
  • Samalla reissulla voi kokea vaivattomasti Saimaan ja Vuoksen

 

Helppo tulla ja viihtyä

Imatra kalapaikkana on helposti saavutettavissa; Vuoksi sijaitsee keskellä kaupunkia palveluiden ja majoitusmahdollisuuksien äärellä, ja Saimaan rannoille on kaupungin keskustasta vain muutaman minuutin ajomatka. Kalastaminen on vaivatonta sillä Vuoksen rannoille on helppo päästä, myös esteettömyyteen liittyvät seikat huomioiden.

Tutustu kalastuskarttaan

Vuoksen saalis

Vuoksen alkuperäiseen kalalajistoon on kuulunut sekä vaellus- että paikalliskalalajeja. Vuoksen tärkeimmät pyydettävät virkistyskalastukseen sopivat kalalajit ovat taimen, harjus, siika, muikku, lohi, ahven, kuha, hauki ja kirjolohi.

Tutustu saaliisiin

Kalastusluvat

Imatralla voit kalastaa monipuolisesti; pilkkien virtaavan veden äärellä, onkien rantatörmältä, virvelöiden veneestä, liipiten laiturilta, vertikaalijigaten tai harppuunakalastaen.

Hanki lupa

Imatran lomavinkit

Majoitu kalareissulla kylpylässä, kartanossa, loma-asunnoissa tai jugendlinnassa, tai vaikkapa retkeilyautossa Vuoksen varrella.

Tutustu Imatra-loman vinkkeihin ja koe Imatran voima!

Lue lisää

Vuoksen Kalastuspuisto

Keidas keskellä kaupunkia tarjoaa vuokralle mm. soutuveneitä ja kalastusvälineitä. Vuoksen Kalastuspuistossa on myös leirintäalue, vuokramökkejä, ravintola ja sauna, jota voi vuokrata omiin tarpeisiin. 

Tutustu palveluihin

Tuplakasi Action

Tuplakasi Actionilta saat heittokalastusretket siniselle Saimaalle. Vuokrattavana on myös tilaussauna Hossukan Helmi, jossa sauna, Saimaa ja poreet rentouttavat kalastuspäivän jälkeen.

Tutustu palveluihin

Fishing & Trips Imatra

Kalastus- ja retkeily-yritys Fishing & Trips Imatran mukana pääset kalastusoppaan johdolla retkille Vuokselle ja päiväretkille Saimaalle. Vuoksella kalustona on omavalmisteinen käsintehty puinen soutuvene, Saimaalla kahdeksanmetrinen kalastusalus Oiva.

Tutustu palveluihin

Blue Saimaa

Blue Saimaan reissuilla voit kokea valintasi mukaan mm. heittokalastusta, uistelua, jigikalastusta, rapusafareita ja onkimista. 

Jos haluat mukaan katsomaan, kuinka Suomen kalatiskien muikut ovat pyydetty troolilla tai kuinka kalakaupoissa myynnissä olevat sisävesiemme kalat ovat kalastettu, tämä matka on tarkoitettu juuri sinulle. 

Tutustu palveluihin

M/S Emma

Saunalaiva Emma vie sinut siniselle Saimaalle nauttimaan kalastuksesta. Laivaan mahtuu max. 15 henkilöä, ja yöpymismahdollisuus on yhdeksälle hengelle. Laivassa voi myös ruokailla. Laivan mukana voi kulkea myös L-Buster, joka mahdollistaa monipuoliset kalastusretket.

Tutustu palveluihin

Saimaa Fishing Travels

Tee Saimaalla kalajutuista tosia! Saimaa Fishing Travels järjestää kalastusretket Saimaalle. Kalastus Imatralla on pääasiallisesti heittokalastusta tai vetouistelua, kohdekaloina kuha, hauki ja suuri ahven, jota esiintyykin Imatran vesillä erityisen runsaasti.

Tutustu palveluihin

G4 Fishing

G4 Fishing järjestää opastettuja kalastusretkiä Etelä-Karjalan kalaisilla järvillä ja virtavesillä, kuten Saimaalla ja Vuoksella. Palvelumme koostuvat monipuolisista kalastusmenetelmistä, kuten perhokalastuksesta ja jigikalastuksesta.

Erityisesti perhokalastus on erikoisosaamisaluettamme ja Imatran kaupungin läpi virtaava Vuoksi onkin tähän tarkoitukseen erinomainen kohde. 

Tutustu palveluihin

#imatra #kalastus #salattuapaja

#vuoksi #saimaa #kansallisihme