Imatran ensilumenlatu avautuu 19.10.2023

 

Kaudella 2023 ensilumenladulla hiihdetään 19.10. alkaen. Latu avautuu 2 km mittaisena ja se sisältää nousun valmentajankukkulalle.

Vuoden 2023 hiihtokausi avataan 19.10., kun eteläisen Suomen aikaisin ensilumenlatu aukeaa perinteisesti Imatran Ukonniemeen. Latuprofiili sisältää vaihtelevaa maastoa, tiukkoja nousuja sekä vauhdikkaita laskuja, joista muodostuu hyvät harjoitteluolosuhteet eri tasoisille hiihtäjille.

Latu on valaistu joka päivä klo 6–22 välisenä aikana. Lähtöpiste, parkkipaikat ja asiakaspalvelu löytyvät Ukonniemi-areenan yhteydestä.

Ensilumenladulle löydät osoitteesta Ottelukatu 11, 55420 Imatra.

Ajankohtaista:

Hiihtokauden avajaiset ja Neljän tunnin hiihto 4.11.2023 Imatran Ensilumenladulla. Latu suljettuna klo 11-15.

Avausvaiheen latukartta

FIS Imatran Kylpylähiihdot/ U18 YOG katsastus 2.-3.12.2023

Junior Baltic Cup 15.-17.12.2023  

Latu on ajoittain poissa käytöstä kilpailupäivinä. Tarkat kilpailuaikataulut julkistetaan myöhemmin.

 

Ladut

Latuprofiili soveltuu niin kilpa- kuin kuntourheilijoille. Latu avataan 2 kilometrin mittaisena 19.10.2023.

Lähtöpiste Ukonniemi-stadionilta (Ottelukatu 11, Imatra).

Avausvaiheen latukartta.

Asiakaspalvelu

Ukonniemi-areenalla sijaitseva Saimaa Sport toimii ensilumenladun asiakaspalvelupisteenä. Saman katon alta saat myös kaiken muun hiihtoon tarvittavan voiteista hiontapalveluihin.

Asiakaspalveluun

Leiripaketit

Imatran Ukonniemessä on mainiot mahdollisuudet järjestää leiri. Ensilumenladun lisäksi alueelta löytyy lukuisia muita harjoituspaikkoja, tiloja ja majoitusmahdollisuuksia.

Lisäinfoa leiripaketeista

Ukonniemen testausasema

Ukonniemen testausasema palvelee hiihtäjiä aivan ladun äärellä ja tarjoaa mahdollisuuden testata räjähtävää voimaa, nopeutta ja ketteryyttä, kestävyyttä sekä kehonkoostumusta. Suorat kestävyystestit suoritetaan huippumodernilla K5 hengityskaasuanalysaattorilla.

Testausasemalle

Hiihdä ympäri vuoden

Ukonniemen alue tarjoaa tasokkaat puitteet hiihtoon ympäri vuoden. 3,5 km rullahiihtorataa on kehuttu Suomen parhaimmaksi. Alueella on järjestetty mm. Lake Saimaa Roller Ski Marathon joka oli osa Visma Ski Classics Challenger -sarjaa.

Rullahiihtämään

Yrityspaketit

Yrityksille on tarjolla edulliseen pakettihintaan ensilumenladun kausipasseja sekä mahdollisuus mainostaa Ukonniemen jättinäytöllä. 

Hinnat

Ukonniemi

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa täydelliset puitteet aktiivimatkailuun. Imatran keskustan palvelut sijaitsevat reilun viiden kilometrin päässä ja Helsingistä on vain reilun parin tunnin junamatka.

Ukonniemen palvelut

Majoitus

Ensilumenladun välittömästä läheisyydestä löytyy monipuolinen majoitustarjonta. Useista majoituspaikoista pääset lähes suoraan ovelta ladulle. 

Majoitusvaihtoehdot