Imatran suojaisa satama sijaitsee Ukonniemessä luonnonkauniin Lammassaaren ja Imatran Kylpylän niemen muodostamassa laguunissa. Alueelta löytyvät kattavat pien- ja vierasvenesatamapalvelut sekä matkustajasatama.     

New Port Imatra

New Port Imatran pienvenesatama sijaitsee Saimaan rannalla Imatran luonnonkauniissa Lammassaaressa. Satamasta on hyvät vesiliikenneyhteydet Suur-Saimaalle aina Kuopioon ja Savonlinnaan asti.

Pienvenesatamaan

Matkustajasatama

Matkustajasatamalaituri sijaitsee Imatran Kylpylän rannassa. Laiturin kokonaispituus on n. 40 metriä ja syväys laiturin vieressä n. 5 metriä.   

Rimpsu-Reetan Ankkuri

Rimpsu-Reetan Ankkuri on lämminhenkinen ruokaravintola ja kahvila Saimaan rannalla Imatran satamassa. Valikoimassa mm. paikallistuote Rimpsu, erilaiset kahvilatuotteet ja paikallista artesaanijäätelöä. Ravintolassa A-oikeudet. Ankkurista löytyy myös tilaussauna ja tarjottavat juhliin. 

Ankkuriin

Lammassaari

Lammassaari on n. 50 hehtaarin suuruinen upea virkistysalue laavuineen ja nuotiopaikkoineen. Saaren polkuverkosto on monipuolinen ja vaatimustasoltaan vaihteleva tarjoten luontoelämyksiä kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Lammassaareen

Ukonlinnan uimaranta

Ukonlinnan uimarantaan "Ukoskaan" pääsee kätevästi satamasta rantaraittia pitkin kävellen. Imatran suosituimmalla uimarannalla riittää hiekkarantaa ja uimalaitureita isommallekin joukolle. Rannalta löytyy myös beach volley -kenttiä, penkki- ja pöytäryhmiä sekä rantakahvilapalvelut rannan molemmista päistä. 

Uimarannalle

Mennään bussilla

Imatran paikallisliikenteen bussi nro 25 kulkee suoraan satamasta keskusaseman kautta keskustaan Imatrankoskelle. Kyytiin pääsee Imatran Kylpylän pihasta sekä kaikilta Lammassaarentien varren pysäkeiltä.  

Bussiaikataulut

Hyppää satulaan

Imatran kaupunkipyörillä polkaisee helposti ja kätevästi kaupungin kattavaa pyörätieverkostoa pitkin satamasta Imatrankoskelle keskustaan ja muita nähtävyyksiä katselemaan. Pyörien sijainnit näet täältä

Pyörien sijainti

Ukonniemi

Imatran satama on osa Ukonniemen aluetta, joka tarjoaa täydelliset puitteet aktiivimatkailuun. Lomaparatiisi sinisen Saimaan rannalla ja harjumaisemissa on yksi Suomen kauneimpia matkailualueita, jossa latautuu koko keho ja mieli

Ukonniemeen

Vene-Hietsu

Täyden palvelun venetalo Lammassaaressa: uudet ja käytetyt veneet, perämoottorit, vesijetit, mönkijät ja moottorikelkat, veneiden huoltopalvelu sekä talvisäilytys. 

Vene-Hietsuun

Bikini Bay Imatra

Karibialais-thaimaalaisen tuulahduksen tuova rantabaarialue satamaan vievän rantaraitin varrella. Tarjolla aurinkotuoleja, virvokkeita ja rentoa musiikkia veden äärellä. Anniskelualue 200 hengelle, A-oikeudet.  

Bikini Baylle

Ravintola Nuotta

Matkustajasatamassa sijaitsevan Evento Avards 2020 -voittajan menusta löytyy Saimaan anteja, tsaarin herkkuja sekä aavistus Välimertakin. Upeat näkymät terasseilta Saimaalle ja vastarannalle venesatamaan. 

Ravintola Nuottaan

Hostel Ukonlinna

Ukonlinnan hiekkarannalla sijaitsevassa hostellissa majoituksen lisäksi rantakahvilapalvelut näköalaterasseineen sekä kolme isoa vuokrattavaa rantasaunaa. Lisäksi tanssilava, jossa pyörähdellään elävän tanssimusiikin tahdissa kesäisin.

Hostelliin

Imatran Kylpylä

Majoitu mukavasti ja vietä luontolomaa keskellä upeita maisemia, palveluiden ääressä ja luonnon rauhassa. Majoitu valintasi mukaan hotellin promenadi-huoneissa, loma-asunnoissa tai Spa Chalet -sviiteissä. Nauti Taikametsän rentouttavasta tunnelmasta ja hoidoista.

Imatran Kylpylään

Ravintola Pistaasi

Imatran Kylpylän ruokaravintola jossa runsas ja monipuolinen buffetlounas ja -päivällinen joka päivä. Myös à la carte -menu. Kesällä grilli-iltoja ravintolan Saimaa-maisemin varustetulla aurinkoisella kesäterassilla.

Ravintola Pistaasiin

Kahvila Akseli G

Imatran Kylpylän kylpyläkadun valtias kahvila Akseli G tarjoaa suolaiset ja makeat herkut kahvin ja virvokkeiden kera. Kahvilan suurista ikkunoista avautuu näkymä Taikametsän vesielämään. Kahvila toimii myös virkistävänä allasbaarina kylpemisen lomassa.

Kahvilaan

Saunalautta Sisu

Sisun kotilaituri sijaitsee pienvenesatamassa Lammassaaren kärjessä. Avarat oleskelutilat, tilava sauna sekä mukavat majoitustilat takaavat erilaisen ja onnistuneen seilailun Imatran lähivesillä ja saaristossa.

Sisun kyytiin

M/S Christina

50-paikkainen risteilyalus, joka tekee tilaus- ja maisemaristeilyjä lähivesille sekä Saimaan saaristoon. M/S Christinalta löytyvät keula-, perä- ja yläsalongit, aurinkokansi, pieni keittiö, kahvila sekä WC. Laivalla on voimassa A-oikeudet.

M/S Christinalle

Saunalaiva Emma

Saunalaiva Emma risteilee Etelä-Karjalasta, Imatran matkustajasatamasta, Saimaan kirkkaille vesille. Suuntaa kauniiden saarten rannoille, lempeisiin saunan löylyihin, uimaan, kattoterassin aurinko- ja grillaushetkiin sekä tunnelmallisten iltojen viettoon.

Saunalaiva Emmalle

Taiga Activities

Monipuolinen vuokrapyörävalikoima; jopoja, maastopyöriä, sähköpyöriä. Myös sähköpotkulautojen vuokraus. Talvella suksivuokrauspalvelut. Vuokraamo sijaitsee Imatran Kylpylän tiloissa.

Taiga Activities

Saimaa Geopark

Saimaalla on ainutlaatuisia geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistorian nähtävyyksiä, jotka odottavat kävijöitä. Lammassaaresta löytyy useita Geopark kohteita, joihin on helppo löytää kohdeopasteiden avulla. 

Geoparkkiin

Reiteille ja retkikohteisiin

Ukonniemen ja Imatran sataman monipuolinen luonto kutsuu liikkumaan ja virkistymään. Upeissa maisemissa retkeilyn ja luontokohteiden lisäksi luontoliikkujalle on tarjolla kulttuurihistoriaa ja geologisia harvinaisuuksia.

Retkeilemään