Imatran suojaisa satama sijaitsee Ukonniemessä luonnonkauniin Lammassaaren ja Imatran kylpylän niemen muodostamassa laguunissa. Alueelta löytyy kattavat pien- ja vierasvenesatamapalvelut sekä matkustajasatama.     

Vierasvenesatama

Vierasvenesataman palvelut sijaitsevat Lammassaaren puolella satamaa, kahvila-ravintola Kolmessa Ankkurissa. Satamatoimiston ohella alueella tankkauspiste, septitankin ja pilssivesien tyhjennyspiste, vesipisteitä, pyykinpesumahdollisuus, sauna, wc. Kesäsesongin aikaan Kolmessa Ankkurissa pienet täydennykset Ruoripuoti-kaupasta.

Vierasvenesatamaan

New Port Imatra

Imatran pienvenesatamasta löytyy yhteensä 700 vuokrattavaa poiju- ja aisapaikkaa. Laituripaikan voi vuokrata ilman liittymismaksuja tai muita velvoitteita.   

Pienvenesatamaan

Lammassaari

Lammassaari on n. 50 hehtaarin suuruinen upea virkistysalue laavuineen ja nuotiopaikkoineen. Saaren polkuverkosto on monipuolinen ja vaatimustasoltaan vaihteleva tarjoten luontoelämyksiä kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Lammassaareen

Ukonlinnan uimaranta

Ukonlinnan uimarantaan "Ukoskaan" pääsee kätevästi satamasta rantaraittia pitkin kävellen. Imatran suosituimmalla uimarannalla riittää hiekkarantaa ja uimalaitureita isommallekin joukolle. Rannalta löytyy myös beach volley -kenttiä, penkki- ja pöytäryhmiä sekä rantakahvilapalvelut rannan molemmista päistä. 

Uimarannalle

Mennään bussilla

Imatran paikallisliikenteen bussi nro 5 kulkee suoraan satamasta keskusaseman kautta keskustaan Imatrankoskelle. Kyytiin pääsee Imatran kylpylän pihasta sekä kaikilta Lammassaarentien varren pysäkeiltä.  

Bussiaikataulut

Hyppää satulaan

Imatran kaupunkipyörillä polkaisee helposti ja kätevästi kaupungin kattavaa pyörätieverkostoa pitkin satamasta Imatrankoskelle keskustaan ja muita nähtävyyksiä katselemaan. Pyöriä löytyy satamasta ja muualta Ukonniemestä.   

Pyörien sijainti

Ukonniemi

Imatran satama on osa Ukonniemen aluetta joka tarjoaa täydelliset puitteet aktiivimatkailuun. Lomaparatiisi sinisen Saimaan rannalla ja harjumaisemissa on yksi Suomen kauneimpia matkailualueita, jossa latautuu koko keho ja mieli

Ukonniemeen

Vene-Hietsu

Täyden palvelun venetalo Lammassaaressa: uudet ja käytetyt veneet, perämoottorit, vesijetit, mönkijät ja moottorikelkat, veneiden huoltopalvelu sekä talvisäilytys. 

Vene-Hietsuun

Bikini Bay Imatra

Karibialais-thaimaalaisen tuulahduksen tuova rantabaarialue satamaan vievän rantaraitin varrella. Tarjolla aurinkotuoleja, virvokkeita ja rentoa musiikkia veden äärellä. Anniskelualue 200 hengelle, A-oikeudet.  

Bikini Baylle

Ravintola Nuotta

Matkustajasatamassa sijaitsevan Evento Avards 2020 -voittajan menusta löytyy Saimaan anteja, tsaarin herkkuja sekä aavistus Välimertakin. Upeat näkymät terasseilta Saimaalle ja vastarannalle venesatamaan. 

Ravintola Nuottaan

Ukonlinna Hostel

Ukonlinnan hiekkarannalla sijaitsevassa hostellissa majoituksen lisäksi  rantakahvilapalvelut näköalaterasseineen sekä kolme isoa vuokrattavaa rantasaunaa.  Lisäksi tanssilava jossa kesäsunnuntaisin pyörähdellään elävän tanssimusiikin tahdissa.  

Hostelliin

Imatran Kylpylä

Korkeatasoista majoitusta, huikeita elämyksiä Kylpylä Taikametsässä, ravintoloita ja hyvinvointipalveluja.  Kaikki tarvittava lyhyeen pysähdykseen tai pidempäänkin lomailuun yhdestä paikasta.

Imatran Kylpylään

Ankkurin caravanalue

Kesällä 2021 avattu 24-paikkainen caravanalue jossa 12 sähköpaikkaa ja 12 sähkötöntä paikkaa . Alue sijaitsee kahvila-ravintola Kolmen Ankkurin läheisyydessä. Alueella samat palvelut kuin vierasvenesatamassa.

Caravanalueelle

Ravintola Pistaasi

Imatran Kylpylän ruokaravintola jossa runsas ja monipuolinen buffetlounas ja -päivällinen joka päivä. Myös à la carte -menu. Kesällä grilli-iltoja ravintolan Saimaa-maisemin varustetulla aurinkoisella kesäterassilla.

Ravintola Pistaasiin

Kahvila Akseli G

Imatran Kylpylän kylpyläkadun valtias kahvila Akseli G tarjoaa suolaiset ja makeat herkut kahvin ja virvokkeiden kera. Kahvilan suurista ikkunoista avautuu näkymä Taikametsän vesielämään. Kahvila toimii myös virkistävänä allasbaarina kylpemisen lomassa.

Kahvilaan

Saunalautta Sisu

Sisun kotilaituri sijaitsee venesatamassa Lammassaaren kärjessä. Avarat oleskelutilat, tilava sauna sekä mukavat majoitustilat takaavat erilaisen ja onnistuneen seilailun Imatran lähivesillä ja saaristossa. 

Sisun kyytiin

m/s Christina

Tasokas, 50-paikkainen risteilyalus, joka tekee tilaus- ja maisemaristeilyjä lähivesille sekä Saimaan saaristoon. M/S Christinalta löytyvät keula-, perä- ja yläsalongit, aurinkokansi, pieni keittiö, kahvila sekä WC. Laivalla on voimassa A-oikeudet.

Christinalle

m/s Emma

Huvikäyttöön muutettu entinen hinaaja-alus sopii tiloiltaan erinomaisesti pienten ryhmien tilausristeilyille. Aluksessa on oma keittiö, yhdistetty oleskelu- ja ruokailutila, sauna, pesuhuone, uimataso, WC sekä aurinkokansi, jossa on mukava nautiskella Saimaan järvimaisemista ja aurinkoisista kesäpäivistä.

Emmalle

s/y Ventura

Lähde nauttimaan Saimaan sinisistä aalloista ja ainutlaatuisesta luonnosta kestävän kehityksen mukaisella tuulivoimalla ilman moottorin pärinää ja pakokaasun katkua. Voit valita purjehdusreissusi valmiista tuotteista tai se voidaan räätälöidä täysin tarpeidesi mukaisesti. 

Venturan kannelle

Tuplakasi Action

Monipuoliset välinevuokrauspalvelut sekä laadukkaat elämys- ja ohjelmapalvelut matkailijoille, synttäriporukoilleja erillaisiin tapahtumiin kuten pikkujoulut, polttarit tai tykypäivät. 

Aktiviteetit

Taiga Activities

Monipuolinen vuokrapyörävalikoima; jopoja, maastopyöriä, sähköpyöriä. Vuokrattavana myös sähköpotkulautoja. Vuokraamo sijaitsee Imatran kylpylän tiloissa.  Talvella suksivuokrauksen lisäksi koiravaljakkoajeluja.

Aktiviteetit

Saimaa Geopark

Saimaalla on ainutlaatuisia geologisia, arkeologisia ja kulttuurihistorian nähtävyyksiä, jotka odottavat kävijöitä. Lammassaaresta löytyy Geoparkin useita  kohteita joihin on helppo löytää kohdeopasteiden avulla. 

Geoparkkiin