Ukonniemessä on  monipuolinen valikoima suorituspaikkoja eri lajeille sekä valtava kattaus tekemistä. Tervetuloa aktiiviselle lomalle Saimaan rannalle.

Hiihto

Etelä-Suomen ykköskohde maastohiihtoon ympäri vuoden! Kesällä käytössäsi on Suomen parhaaksikin tituleerattu, kansainväliset kisastandardit täyttävä rullahiihtorata ja syksyllä Etelä-Suomen pisin ensilumenlatu. Luonnonlumen kaudella Ukonniemestä pääsee käsiksi noin 35 kilometrin latuverkostoon. Kaiken tämän kruunaa Ukonniemi-stadionin monipuoliset palvelut ja 30-paikkainen ampumarata ampumahiihtäjien käyttöön.

Ladulle

Frisbeegolf

Ukonniemen urheilukentän ympäristöstä löytyy monipuolinen 22-väyläinen frisbeegolfrata. Korkeuserot ja metsäiset olosuhteet tarjoavat monipuoliset olosuhteet harjoitteluun ja kisailuun. Alusta koostuu metsäisistä ja hiekkaisista väylistä. Niiden monipuolisuudesta kertoo jyrkähköön rinteeseen sijoittuva, 50-metrinen tunneliväylä sekä avoin 181-metrinen par-4, joka päättyy kummulla lepäävään koriin.

Frisbeegolfradalle

Golf

18-väyläinen golfkenttä tarjoaa haasteita Ukonniemessä vieraileville. Holiday Club Saimaan välittömässä läheisyydessä polveileva Kohonkangas on kuin luotu golfkentälle. Aaltoileva kanervikkokangas yhdistettynä dramaattiseen, jääkauden luomaan suppamaastoon antaa pelille vaikuttavan näyttämön.

Golffaamaan

Jääurheilu

Ukonniemestä löytyy jääurheilun ystävien iloksi kaksikaukaloinen moderni jäähalli, jossa voit seurata Mestis-kiekkoa Imatran Ketterän pelatessa tai hypätä itse kaukaloon luistelun ja curlingin merkeissä. Kesäaikaan jäähallissa järjestetään useita juniori- ja perheleirejä niin jääkiekkoilijoille kuin taitoluistelijoille.

Jääurheilemaan

Pyöräily

Ukonniemi tarjoaa loistavan tukikohdan niin maantie-, maasto- ja alamäkipyöräilijälle kuin Saimaan Saaristoreitille suuntaavalle matkaajalle. Talvisin alueen luonnon pääsee kokemaan 20 kilometrin aktiivisesti hoidetulla talvipolulla. Pyöräilyn keskuksena toimii yksi Suomen suurimmista pump track -radoista ja radan ympäristöön levittäytyy yli sadan kilometrin verkosto polkuja ja ulkoilureittejä maastopyöräilyn tarpeisiin.

Joka sortin pyöräilyä

Retkeily

Ukonniemi tarjoaa retkeilijöille useita mahdollisuuksia koko vuoden ympäri- liikkua voi patikoiden, pyöräillen, meloen, suppaillen, hiihtäen tai luistellen. Lammassaari, Saimaa Geopark -kohde, esittelee Saimaan luontoa kauneimmillaan. Merkitty 3,5 kilometrin luontopolku, laavut, tulipaikat ja Imatran sataman palvelut tekevät retkelle lähtemisestä helppoa ilman suurempia valmisteluita.

Retkeilemään

Ukonniemen testausasema

Ukonniemen testausasema tarjoaa palveluita yksityishenkilöille ja ryhmille. Testauspalvelut on tarkoitettu niin kunto- ja terveysliikkujille kuin eri lajien huippu-urheilijoille.

Testaamaan

M/S Emma

Huvikäyttöön muutettu entinen hinaaja-alus sopii tiloiltaan erinomaisesti pienten ryhmien tilausristeilyille ja saunalaivaksi. Aluksessa on oma keittiö, yhdistetty oleskelu- ja ruokailutila, sauna, pesuhuone, uimataso, WC sekä aurinkokansi, jossa on mukava nautiskella Saimaan järvimaisemista ja aurinkoisista kesäpäivistä.  

M/S Emmalle

M/S Christina

Tasokas, 50-paikkainen risteilyalus, joka tekee tilaus- ja maisemaristeilyjä sekä lähivesille että Saimaan saaristoon. M/S Christinalta löytyvät keula-, perä- ja yläsalongit, aurinkokansi, pieni keittiö, kahvila sekä WC. Laivalla on voimassa A-oikeudet.

M/S Christinalle

s/y Ventura

Lähde nauttimaan Saimaan sinisistä aalloista ja ainutlaatuisesta luonnosta kestävän kehityksen mukaisella tuulivoimalla ilman moottorin pärinää ja pakokaasun katkua. Voit valita purjehdusreissusi valmiista tuotteista tai se voidaan räätälöidä täysin tarpeidesi mukaisesti. 

Venturan kannelle

Tuplakasi Action

Laadukkaat elämys- ja ohjelmapalvelut matkailijoille, synttäriporukoille, pikkujouluun, polttareihin, tykypäiviin tai vaikka yritysjuhliiin.  Myös monipuoliset välinevuokrauspalvelut. 

Tuplakasi Actioniin

Water-SkiZoo

Saisiko olla nousuvarjoilua, vesihiihtoa, vesilautailua, sukellusta tai muuta vesiaktiviteettia? Water-SkiZoolta löytyvät myös kelluntapuvut ja taksivene.

Water Ski Zoohon

Atreenalin Seikkailupuisto Saimaa

Luonnon arvoja kunnioittaen toteutettu seikkailupuisto on unohtumaton luontoelämys kaiken ikäisille.

Puistossa on yhteensä viisi rataa, joita jokainen voi kiertää omien kykyjen ja uskalluksen mukaan, sekä Kids Land perheen pienimmille. Kolmen hehtaarin seikkailupuistoalueelta, metsän siimeksestä löytyy jopa 1,5 kilometriä eritasoisia ratoja.

Atreenalin Seikkailupuistoon

Saimaa Adventures

Saimaan laadukkaimmat ja monipuolisimmat aktiviteetit tarjoava elämystavaratalo; safarit, seikkailut, välinevuokraus, työhyvinvointi, kokouspalvelut. Sisällä ja ulkona. Kesällä ja talvella.

Saimaa Adventuresiin

Angry Birds Activity Park

Huikeassa Angry Birds Activity Parkissa, koko perheen sisähuvipuistossa, riittää tekemistä vaikka millä mitalla. Huippuhauskaa toimintaa löytyy kaikenikäisille, niin naperoille, teini-ikäisille kuin aikuisillekin. Hyppää vihaisten lintujen maailmaan!

Angry Birds Activity Parkkiin

Ukonlinnan uimaranta

Ukonlinnan uimarantaan "Ukoskaan" pääsee kätevästi satamasta rantaraittia pitkin kävellen. Imatran suosituimmalla uimarannalla riittää hiekkarantaa ja uimalaitureita isommallekin joukolle. Rannalta löytyy myös beach volley -kenttiä, penkki- ja pöytäryhmiä sekä rantakahvilapalvelut rannan molemmista päistä. 

Uimarannalle

Imatran Kylpylä

Kylpylän viikko-ohjelmasta löytyy valmiita aktiviteetteja vuoden jokaiselle päivälle, esimerkiksi vesijumpat, liikuntaryhmät, rentousryhmät, keilausta sekä ravintoloiden iltaohjelmat musiikin ja tanssin parissa. Ohjelmat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Kylpylän ympäristössä sekä Ukonniemessä on tämän lisäksi mahdollisuudet monenlaiseen omatoimiseen tekemiseen ja puuhaan

Imatran kylpylään

Holiday Club Saimaa

Holiday Club Saimaa on täyden palvelun lomakeskus, josta löytyy tekemistä vuoden ympäri sekä sisältä että ulkoa. Sirkusteemainen, näkemisen arvoinen Cirque de Saimaa -elämyskylpylä ja rentouttavat Harmony Spa -hemmotteluhoidot takaavat onnistuneen kylpyläelämyksen.  Angry Birds Activity Parkissa päivä kuluu nopeasti koko perheen voimin ja peuhaamisen jälkeen vatsat täyttyvät kylpylähotellin monipuolisissa ravintoloissa.

Holiday Club Saimaalle

Hossukan Helmi

Toukokuussa 2012 valmistunut tilaussauna kokoustiloineen toivottaa tervetulleeksi Saimaalle. Tilat ovat suunniteltu parhaiten vastaamaan eri ryhmien tarpeita ja siten toimivat erinomaisesti tilaisuudessa kuin tilaisuudessa.

Hossukan Helmeen

Saunalautta Sisu

Sisun kotilaituri sijaitsee pienvenesatamassa Lammassaaren kärjessä. Avarat oleskelutilat, tilava sauna sekä mukavat majoitustilat takaavat erilaisen ja onnistuneen seilailun Imatran lähivesillä ja saaristossa. 

Sisulle