”Ehä mie nyt mittää, kuha kaapista vähä jottai pöytää nostin.”

Ja niin pöydässä notkuu tuoretta pullaa, piirakoita, kuivakakkua ja kukkosia. Vieras huokaa jo valmiiksi ja löysentää huomaamattomasti vyötään. Sumpin lomassa vaihtuvat kuulumiset joutuisasti ja vierailu saattaa jatkua luontevasti vaikka kutsulla saunan lauteille.

Sellaisia myö ollaan täällä. Joku viisas on joskus väittänyt, että itäsuomalaiset hautajaisetkin ovat iloisemmat kuin hämäläiset häät. Ehkä ovat, ehkä eivät. Mutta joka tapauksessa meillä vierasta pidetään hyvin eikä naurun käkätys ole outo ääni Vuoksen varrella.

Tervetuloa kokemaan karjalainen vieraanvaraisuus!

#Imatra #Kansallisihme #Tuupassattavaksi

 

Sen seitsemää sorttia -näyttely

Sen seitsemää sorttia - tarinoita karjalaisesta vieraanvaraisuudesta -näyttely on esillä Imatralla Kulttuuritalo Virrassa 19.8.–30.9.2022. Näyttelyn kokemisen yhteydessä voit myös herkutella ite tehdyllä uunituoreella riisipiirakalla Kahvila Virrassa, joka avoinna näyttelyn ajan ma-pe klo 10–18. 

Näyttelyn avajaiset Kahvila Virrassa pe 19.8. klo 18, vapaa pääsy. 

Lue lisää näyttelystä

Imatra on Kansallisihme

Imatra on erityinen paikka, suoranainen ihme. Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva kaupunki vetää puoleensa tapahtumia ja nähtävyyksiä, jotka jo yksin herättävät huomiota. Imatralle niitä on keräytynyt useita.

Miksi?