Kun ensimmäinen pieni koskenpisara tipahtaa padonreunasta vauhtiin, alkaa sen kuohuva matka kohti väljempää vettä, kohti suurtaa Laatokkaa.  Koskenpisara alittaa vanhojen lyhtyjen Koskisillan. Se kieppuu ohi idyllisen paviljongin. Se ohittaa kunnianarvoisan Valtionhotellin ja kalliokielekkeen, jossa muinoin oli natiseva köysirata. Se tärskäyttää kosteuttaan näköalaterassin vieraille ja syöksyy kohti satavuotisia kalliokaiverruksia, kuninkaallisia graffiteja. 

Vesimassat saavat muotonsa. Ne täyttävät jylhän kalliouoman, pyörittävät, sekoittavat, jylisevät. Jos et ole koskaan kuullut kosken huumaavaa ääntä, sen veden myllerryksen voimaa, antaudu nyt.  Hetken ajan tunnet olevasi luonnon hyväilevän julmassa syleilyssä. Hetken ajan tunnet olevasi yhtä historian, ikuisen kalliouoman kanssa. 

Se elämys on yhtä suuri kuin pienin koskenpisara.  

Elämysten linna

Kosken partaalla sijaitseva upea v. 1903 valmistunut jugendlinnahotelli on valittu useamman kerran Suomen kauneimmaksi rakennukseksi. Mahtava paikka omaan aikaan ja arjen karkoitukseen. 

Satulinnaan

Kruununpuisto

Koskea ympäröivä Suomen vanhin luonnonsuojelualue. Näköalapaviljonkeja, historiallisia kalliokaiverruksia, jättihiidenkirnuja sekä muita mielenkiintoisia kohteita.

Kruununpuistoon

Imatran voimalaitos

Suomen suurin vesivoimalaitos valjasti Imatrankosken kuohut valtakunnalliseen sähköntuotantoon vuonna 1929. Seitsemän koneiston voimalla jauhetaan sähköä tällä hetkellä 192 MW.  Keskimääräinen vuosituotto riittää runsaan 50 000 sähkölämmitystalouden vuosikulutukseen.

Voimalaitokselle

Saimaa Geopark

Imatrankoski on yksi Saimaa Geoparkin geokohteista. Matkailullisesta näkökulmasta geopark-alueet ovat rinnastettavissa kansallispuistoihin ja UNESCOn maailmanperintökohteisiin, vaikka geopark ei olekaan suojelualue.

Imatran geokohteisiin