Mitäpä jos? 

Karjalan parhailla laulumailla sijaitseva kaupunki tarjoaa viihtyisän asuinympäristön ja hyvät palvelut. Saimaa, Vuoksi ja Imatrankoski luovat ainutlaatuisen maiseman koettavaksi. Monipuolinen kulttuuritarjonta ja aktiivinen liikuntayhteisö tarjoavat tekemistä ja elämyksiä.

Helsinkiin matkaat junalla noin 2,5 tuntia. Lappeenrantaan Imatralta autoilee alle puolessa tunnissa, joten naapurissa voi piipahtaa vaikka töissä ja silti asua kansallisihmeessä.

Täällä asuu helpompi arki ja riemukas juhla. Tutustu ja tuu jo.

Rahaa jää kaikkeen kivaan

Imatralla asut edullisesti, valitsetpa sitten vuokrakodin tai omistusasunnon. Imatra sijoittuu asumiskuluiltaan vastaavan kokoisista kaupungeista edullisimpaan päähän. Tutustu Suomen Omakotiliiton tekemään tutkimukseen.   

Edullista elämistä

Hulppeet mestat harrastaa

Imatran Ukonniemen aluetta on kehitetty vuosien ajan urheilu- ja liikuntamatkailun tarpeisiin. Hyvät puitteet ja aktiiviset liikuntayhteisöt tarjoavat monipuoliset harrastusmahdollisuudet niin aikuisille kuin lapsille. 

Tutustu Ukonniemeen

Jos minulla olisi yksi sana kuvaamaan Imatraa, se olisi vapaus. Nautin vapaudesta tutkia uusia reittejä metsässä koiriemme kanssa tai kävellä kauniin Saimaan äärellä. 

On jäisiä soittimia, ensilumenlatua tai Saunalauttaa. Tällainen tyyli täällä on, iloinen luovasti hullu eteläkarjalainen asenne.

Piirun verran paremmat koulut

Imatralle on rakennettu kolme uutta koulukeskusta. Mansikkalassa sijaitsee Suomen suurin puukoulu. Laadukkailla koulurakennuksilla halutaan taata lapsille ja nuorille terveet ja nykyaikaiset oppimisympäristöt. 

Tutustu palveluihin

Kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan, tuleeko Imatralle vierailemaan – saattaa käydä niin, että kaupunkiin ihastuu ja siellä päätyy viettämään enemmänkin aikaa.