Vuoden paras loma on tässä. 
Ainutlaatuisia nähtävyyksiä ja tapahtumia, ikimuistoisia elämyksiä ja aktiviteetteja. Eräilyä, seikkailua ja chillailua. Tutustu Imatran monipuolisiin mahdollisuuksiin ja valitse oma suosikkisi.

Taikametsässä arki katoaa

Imatran Kylpylän sauna- ja allasosasto, Kylpylä Taikametsä, palvelee säällä kuin säällä. Upea suomalaista luontoa vaaliva kokonaisuus hellii lämpimillä altailla ja rentouttaa niin kehon kuin mielenkin. Taikametsästä löytyy 16 allasta ja huikea 80 metrin vesiliukumäki.

Imatran Kylpylään

Elämyskylpylä Saimaan rannalla

Suomen suurimpiin lukeutuva sisäkylpylä Saimaan Rauha kutsuu nauttimaan hauskasta päivästä koko perheen voimin. Viihdy vesiliukumäissä, kokeile virtuaalivesijumppaa tai testaa saunamaailman useita erilaisia saunoja. Holiday Club Saimaan Rauha on täyden palvelun lomakeskus, josta löytyy tekemistä vuoden ympäri sekä sisältä että ulkoa.

Holiday Club Saimaan Rauhaan

Talo täynnä kulttuuria

Kulttuuritalo Virta tarjoaa monipuolisella ohjelmistollaan irtioton arjesta. Talon monipuolinen kulttuuritarjonta pitää sisällään Karelia- ja Kaleva-salien tapahtumat, pääkirjaston palveluineen ja tapahtumineen, modernin Taidemuseon laadukkaine näyttelyineen sekä kaupungin historiaa esittelevän kaupunginmuseon.

Virtaan

Kilometreistä ilometrejä

TIER on urbaaniliikkumisen edelläkävijä, jonka tähtäimenä on saumaton ja kestävä liikkuminen. Ajon aloittaminen TIERillä on yhtä helppoa kuin hauskaa. Lataa TIER-sovellus, kirjaudu sisään ja aloita matkasi.

Etsi lähin skuuttisi

Lomaparatiisi Saimaan rannalla

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa täydelliset puitteet aktiivimatkailuun. Lomaparatiisi sinisen Saimaan rannalla on yksi Suomen kauneimpia matkailualueita, jossa latautuu koko keho ja mieli.

Ukonniemeen

Elämyksiä pyöräillen

Imatran Ukonniemi ja sen lähiseutu tarjoavat laadukkaat kuntoilu- ja harjoitteluolosuhteet viihdyitpä sitten pumptrackilla, maastopyörän selässä, hissipyöräilyn vauhdista nauttien tai maanteillä Saimaan rantojen äärellä. Liikuitpa yksin, kaveriporukassa, perheen kanssa tai seurajoukkueella, Imatra tarjoaa loistavan kokonaisuuden!

Pyöräilemään

Erä- ja luontokulttuurimuseo

Imatralle on tekeillä uudenlainen kansainvälisen huipputason museo, joka tallentaa ja esittelee ihmisen ja luonnon erottamatonta suhdetta. Museo kerää, tallentaa, tutkii ja esittelee suomalaisten suhdetta luontoon metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn, marjastuksen, luontokuvauksen ja muun luonnon virkistyskäytön näkökulmasta. 

Lue lisää

Retkeilemään

Imatran seudun monipuolinen luonto kutsuu liikkumaan ja virkistymään. Upeissa maisemissa retkeilyn ja luontokohteiden lisäksi luontoliikkujalle on tarjolla kulttuurihistoriaa ja geologisia harvinaisuuksia.

Reiteille ja retkikohteisiin

Kalapaikkana Imatra

Salattu kala-apaja ja lohijoki osaa yllättää positiivisesti kokeneenkin kalastajan. Koe Vuoksen ja Saimaan kalakanta ja narraa vuoden paras saalis säästä riippumatta.

Kalalle

Vesiurheilua Varpasaaressa

Wake Park Imatra on täyden palvelun vesiurheilukeskus. Kaapeliradalla pääset helposti sisään wakeboarding-, wakeskate- tai vesihiihtomaailmaan. Aina aalloton spotti tarjoaa loistavan ympäristön temppujen harjoitteluun myös pro-lautailijoille.

Vesiurheilemaan

Elämyksiä Saimaan rannalla

Hossukan Helmestä löydät monipuoliset tilat erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Nauti tunnelmallisen tumman saunan lempeistä löylyistä ja vilvoittele joko Saimaassa tai terassin porealtaassa.

Hossukan Helmeen

Toimintaa ja chillausta

Laadukkaat elämys- ja ohjelmapalvelut matkailijoille, synttäriporukoille, pikkujouluun, polttareihin, tykypäiviin. Monipuoliset vuokrauspalvelut täydentävät lomaelämyksesi. 

Tuplakasi Action

Unohtumattomia hetkiä Saunalaivan kyydissä

Saunalaiva Emma risteilee Etelä-Karjalasta, Imatran matkustajasatamasta, Saimaan kirkkaille vesille. Suuntaamme kauniiden saarten rannoille, lempeisiin saunan löylyihin, uimaan, kattoterassin aurinko- ja grillaushetkiin sekä tunnelmallisten iltojen viettoon. Saunalaiva Emman pienten ryhmien tilausristeilyt ovat tätä ja paljon muuta.

Saunalaivalle

Kartanoromantiikkaa

Entisaikojen loistoonsa pikkuhiljaa palautettu upea Neitsytniemen kartano tarjoaa täydellisen mahdollisuuden vaikkapa romanttisen viikonloppulomasen viettoon. Idyllinen ympäristö huokuu tunnelmaa ja tarinoita Vuoksen varrella eletystä elegantista elämästä.

Tutustu kartanoon

Historian havinaa

Kansallissotien sekä talvi- ja jatkosotien sotahistoriaa sekä sotamuistoja isänmaan hengessä Imatran veteraanimuseossa. Museo sijaitsee Piponius -talossa vastapäätä Imatran Valtionhotellia.

Imatran veteraanimuseoon

Rajamuseo

Imatran Immolan historiallisella kasarmialueella sijaitseva Rajamuseo on valtakunnallinen Rajavartiolaitoksen historiaa esittelevä museo. Olemme keskittyneet toimintaan maalla ja ilmassa: museo taltioi ja esittelee Rajavartiolaitoksen maarajojen valvontaan liittyvää historiaa, lento- ja pelastustoiminnan historiaa sekä sotien ajan rajajoukkojen historiaa.

Rajamuseoon

Kotieläinpiha

Vilkkonin kotieläinpihalla on nähtävillä maatilan eläimiä kaneista aaseihin. Avoinna 1.–26.7. maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 14–17.

Kotieläinpihalle

VR One

Pelaa yksin ja koe pelaamisen tulevaisuus tai ota joko kaverit tai perheesi mukaan ja nauttikaa yhdessä virtuaalisen todellisuuden antimista.

VR Oneen

Reinikainen

Legendaarisen hulvaton konstaapeli Reinikainen astelee ”niin maan perusteellisesti” Imatran kesäteatterin näyttämölle ja laittaa asiat, sekä ihmiset järjestykseen. Esitykset jatkuvat 3.8. saakka.

Kesäteatteriin

Ismo Leikola - Sanomista

"Sanomista" on koko illan stand up -show, jossa ei sanoja säästellä. Maailmaa ja ihmiseloa tarkastellaan haukansilmällä, koirankorvalla sekä ydinfyysikon analyyttisyydellä - Ismon uuden elämäntilanteen kautta. Tuttuun tapaan Ismo pistää yleisön nauramaan, ajattelemaan, oivaltamaan, yllättymään ja välillä hiukan punastumaankin... Sanomista-kiertue Imatran kesäteatterissa 23. heinäkuuta. 

Sanomista -kiertueelle

Päivä museotiellä

Päivä museotiellä järjestetään tänä vuonna jo 28. kerran kolmen kunnan kylien voimin 11.8.2024 klo 11–16. Tänä vuonna kohteita on 10.

Museotielle

Vuoksi Swim

Suomen suurimman järven Saimaan kirkas vesi, huikeat maisemat ja vanhat venevajat johtavat uimarit Vuokseen, josta alkaa tapahtuman hauskin ja ennen kaikkea vauhdikkain osuus. Vuoksi Swim, uudenlainen uintiseikkailu 17.8.2024 Imatralla.

Uimaan

Imatra Powerboat Race 2024

Imatra Powerboat Racessa 9.–11. elokuuta kilpaillaan kahden luokan Euroopan mestaruudesta ja kolmen muun luokan SM-pisteistä. Tasokkaaseen, isoon kansainväliseen kilpaveneilytapahtumaan odotetaan kymmeniä kilpailijoita ympäri Eurooppaa. Sunnuntaina 11.8. Vuoksen rannalla kruunataan uudet Euroopanmestarit Formula 4 ja GT15-luokissa.

Powerboat Raceen

Imatra-päivä

Imatra-päivänä 24.8. kaupunki on täynnä erilaisia tapahtumia kaiken ikäisille. Päätapahtumapaikkana imatralaisten oma olohuone, kävelykatu Koskenparras.

Imatra-päivään

LureFest

Kesän kovinta rap-festivaalia vietetään Virran puistossa 23.–24. elokuuta. Tule nauttimaan huippuartistien esityksistä, herkullisesta ruoasta ja upeasta festivaalitunnelmasta Vuoksen rannalle.

LureFesteille

Monipuolista shoppailua

Imatran ostosmahdollisuuksista ja palveluista löytyy lähes kaikki mitä tarvitset arkeen ja juhlaan. Erikois- ja päivittäistavarakaupat palvelevat shoppailunnälkäisiä ja kahvilat sekä ravintolat hellivät herkuttelijoita. 

Ostosparatiisit kartalla