Vuoden paras loma on tässä. 
Ainutlaatuisia nähtävyyksiä ja tapahtumia, ikimuistoisia elämyksiä ja aktiviteetteja. Eräilyä, seikkailua ja chillailua. Tutustu Imatran monipuolisiin mahdollisuuksiin ja valitse oma suosikkisi.

Taikametsässä arki katoaa

Imatran Kylpylän sauna- ja allasosasto, Kylpylä Taikametsä, palvelee säällä kuin säällä. Upea suomalaista luontoa vaaliva kokonaisuus hellii lämpimillä altailla ja rentouttaa niin kehon kuin mielenkin. Taikametsästä löytyy 16 allasta ja huikea 80 metrin vesiliukumäki.

Imatran Kylpylään

Elämyskylpylä Saimaan rannalla

Suomen suurimpiin lukeutuva sisäkylpylä Saimaan Rauha kutsuu nauttimaan hauskasta päivästä koko perheen voimin. Viihdy vesiliukumäissä, kokeile virtuaalivesijumppaa tai testaa saunamaailman useita erilaisia saunoja. Holiday Club Saimaan Rauha on täyden palvelun lomakeskus, josta löytyy tekemistä vuoden ympäri sekä sisältä että ulkoa.

Holiday Club Saimaan Rauhaan

Ikuisesti nuori

Ajassa on menty eteenpäin viitisenkymmentä vuotta. Teatteri Imatra on suljettu jo kauan sitten ja se on muutettu näyttelijöiden vanhainkodiksi. Ja eipä kenelle tahansa näyttelijöille, vaan Teatteri Imatran omalle väelle. Ikuisesti nuori (Forever Young) on maailmalla valtaisasti menestynyt musiikkikomedia, joka on täynnä elämää, naurua ja lämpöä. Viimeinen esitys keväällä 27.4.2024. Esitykset jatkuvat syksyllä 2024.

Teatteriin

Piaf - pikkuvarpunen

Ranska. Pariisi. Säkenöivä musiikki. Herkistävä haitari, huumaava tunnelma ja maailman tunnetuimpiin, rakastetuimpiin ja arvostetuimpiin laulajatähtiin kuuluva, äänellään hurmannut Edith Piaf on Teatteri Imatran ehdoton elämys. Viimeinen esitys 14.5.2024.

Teatteriin

Koira nimeltään Kissa tapaa kissan

Koira nimeltään Kissa ja mies nimeltään Näätä ovat parhaita ystävyksiä. He huokuvat ystävyyttä, rakkautta ja vapautta...Teatteri Imatran Pikku Hiisi -näyttämöllä nähtiin vuonna 2022 kiitetty ja lämpimän humaani, Tomi Kontion kirjoittama esitys Koira nimeltään Kissa. Nyt tarinaan saada jatkoa, kun samaiselle estradille valmistuu jatkokertomus Koira nimeltään Kissa tapaa kissan. Viimeinen esitys keväällä 24.4.2024. Esitykset jatkuvat syksyllä 2024.

Teatteriin

Talo täynnä kulttuuria

Kulttuuritalo Virta tarjoaa monipuolisella ohjelmistollaan irtioton arjesta. Talon monipuolinen kulttuuritarjonta pitää sisällään Karelia- ja Kaleva-salien tapahtumat, pääkirjaston palveluineen ja tapahtumineen, modernin Taidemuseon laadukkaine näyttelyineen sekä kaupungin historiaa esittelevän kaupunginmuseon.

Virtaan

La Strada -konsertti

La Strada -konsertti matkaa Italian taivaan alla ja siihen on kerätty kaikki parhaimmat palat italialaisesta musiikista. Konserttielämyksestä pääsee nauttimaan Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa 28. huhtikuuta. 

Konserttiin

Kilometreistä ilometrejä

TIER on urbaaniliikkumisen edelläkävijä, jonka tähtäimenä on saumaton ja kestävä liikkuminen. Ajon aloittaminen TIERillä on yhtä helppoa kuin hauskaa. Lataa TIER-sovellus, kirjaudu sisään ja aloita matkasi.

Etsi lähin skuuttisi

Lomaparatiisi Saimaan rannalla

Imatran Ukonniemen alue tarjoaa täydelliset puitteet aktiivimatkailuun. Lomaparatiisi sinisen Saimaan rannalla on yksi Suomen kauneimpia matkailualueita, jossa latautuu koko keho ja mieli.

Ukonniemeen

Elämyksiä pyöräillen

Imatran Ukonniemi ja sen lähiseutu tarjoavat laadukkaat kuntoilu- ja harjoitteluolosuhteet viihdyitpä sitten pumptrackilla, maastopyörän selässä, hissipyöräilyn vauhdista nauttien tai maanteillä Saimaan rantojen äärellä. Liikuitpa yksin, kaveriporukassa, perheen kanssa tai seurajoukkueella, Imatra tarjoaa loistavan kokonaisuuden!

Pyöräilemään

Erä- ja luontokulttuurimuseo

Imatralle on tekeillä uudenlainen kansainvälisen huipputason museo, joka tallentaa ja esittelee ihmisen ja luonnon erottamatonta suhdetta. Museo kerää, tallentaa, tutkii ja esittelee suomalaisten suhdetta luontoon metsästyksen, kalastuksen, retkeilyn, marjastuksen, luontokuvauksen ja muun luonnon virkistyskäytön näkökulmasta. 

Lue lisää

Retkeilemään

Imatran seudun monipuolinen luonto kutsuu liikkumaan ja virkistymään. Upeissa maisemissa retkeilyn ja luontokohteiden lisäksi luontoliikkujalle on tarjolla kulttuurihistoriaa ja geologisia harvinaisuuksia.

Reiteille ja retkikohteisiin

Kalapaikkana Imatra

Salattu kala-apaja ja lohijoki osaa yllättää positiivisesti kokeneenkin kalastajan. Koe Vuoksen ja Saimaan kalakanta ja narraa vuoden paras saalis säästä riippumatta.

Kalalle

Elämyksiä Saimaan rannalla

Hossukan Helmestä löydät monipuoliset tilat erilaisten tilaisuuksien järjestämiseen. Nauti tunnelmallisen tumman saunan lempeistä löylyistä ja vilvoittele joko Saimaassa tai terassin porealtaassa.

Hossukan Helmeen

Toimintaa ja chillausta

Laadukkaat elämys- ja ohjelmapalvelut matkailijoille, synttäriporukoille, pikkujouluun, polttareihin, tykypäiviin. Monipuoliset vuokrauspalvelut täydentävät lomaelämyksesi. 

Tuplakasi Action

Unohtumattomia hetkiä Saunalaivan kyydissä

Saunalaiva Emma risteilee Etelä-Karjalasta, Imatran matkustajasatamasta, Saimaan kirkkaille vesille. Suuntaamme kauniiden saarten rannoille, lempeisiin saunan löylyihin, uimaan, kattoterassin aurinko- ja grillaushetkiin sekä tunnelmallisten iltojen viettoon. Saunalaiva Emman pienten ryhmien tilausristeilyt ovat tätä ja paljon muuta.

Saunalaivalle

Kartanoromantiikkaa

Entisaikojen loistoonsa pikkuhiljaa palautettu upea Neitsytniemen kartano tarjoaa täydellisen mahdollisuuden vaikkapa romanttisen viikonloppulomasen viettoon. Idyllinen ympäristö huokuu tunnelmaa ja tarinoita Vuoksen varrella eletystä elegantista elämästä.

Tutustu kartanoon

Historian havinaa

Kansallissotien sekä talvi- ja jatkosotien sotahistoriaa sekä sotamuistoja isänmaan hengessä Imatran veteraanimuseossa. Museo sijaitsee Piponius -talossa vastapäätä Imatran Valtionhotellia.

Imatran veteraanimuseoon

Näkymätön nainen

Näkymätön nainen -esitys tutkailee naisen urbaania syrjäytymistä musiikin ja raivoisan komedian keinoin. Näytelmä lauluineen on näyttelijä Satu Silvon 60-vuotisjuhlaesitys. Luottopakkeina ja säveltäjinä ovat muusikot Maija Ruuskanen ja Veera Railio. Traagisen hauska monologi kolmelle Teatteri Imatran suurella näyttämöllä 7.5. ja 8.5.

Näkymättömään naiseen

Michael Monroe

Viimeiset reilut kymmenen vuotta Monroe on tehnyt yhteistyötä huippulahjakkaan bändin kanssa, jossa ovat mukana Sami Yaffa, Karl Rockfist, Rich Jones ja Steve Conte. Tämä kokoonpano nousee Kulttuuritalo Virran stagelle 9. toukokuuta.

Keikalle

Imatran Kyläpyöräily

Imatran Kyläpyöräily järjestetään valtakunnallisen pyöräilyviikon lauantaina 11.5.2024. Kyläpyöräily kannustaa ihmisiä tutustumaan lähialueeseen pyöräilyn lomassa, vierailemalla erilaisissa, ainutlaatuisissa kohteissa.  Suuri osa kohteista on avoinna vain kyseisenä päivänä.

Kyläpyöräilemään

Imatraralli

Vuosien tauon jälkeen Imatralla lentää taas sora. 11.5.2024 järjestetään F-Cup rallisarjan 3. ja kesäkauden avaava kilpailu. Kilpailu ajetaan Ruokolahden ja Rautjärven kuntien alueella pääosin valtion teillä.

Imatraralliin

Koski Open 2024

Koskiopen on popup rata, joka pystytetään Imatran keskustaan Valtionhotellin ja Koskipuiston ympäristöön 19.5.2024. Moni väylä seuraa Koskipuiston kaupunkipuroa kauniissa maisemissa ja muutenkin vesielementti on vahvasti mukana tuomassa radalle omat haasteensa.

Kisaan

Imatran Ilmailupäivä 2024

Perinteinen avoimien ovien päivä kaikille ilmailun ystäville Immolan lentokentällä toukokuun 25. päivä. Monipuolista harrastuslajien esittelyä, lennätystä ja lentokahvila. Lentotoiminnalla säävaraus. Tapahtuman järjestää Imatran Ilmailukerho ry.

Ilmailupäivään

Katuruoka Karnevaalit

Elämyksellinen katuruokatapahtuma, joka tuo yhteen herkullisia makuja ja ainutlaatuisia ruokakokemuksia ympäri maailmaa. Lähde mukaan makumatkalle, jossa yhdistyvät perinteet ja modernit innovaatiot katuruoan parissa. Inkerinaukiolla 6.–7.6.2024.

Katuruoka Karnevaaleille

Juostaan yhes!

Imatran Nuorkauppakamari järjestämää koko perheen liikuntapäivää, Juostaan yhes!, vietetään Ukonniemessä 8.6.2024. 

Juoksemaan

Reinikainen

Legendaarisen hulvaton konstaapeli Reinikainen astelee ”niin maan perusteellisesti” Imatran kesäteatterin näyttämölle ja laittaa asiat, sekä ihmiset järjestykseen. Ensi-ilta Imatran kesäteatterissa 25.6.2024.

Kesäteatteriin

Saimaa Cycle Tour

Saimaa Cycle Tour poljetaan 28.–29.6.2024 keskellä maailman kauneimpia järvimaisemia. Tapahtumassa päästään nauttimaan kesäyön taianomaisesta valosta ja tunnelmasta. Saimaa Cycle Tour on avoin liikuntatapahtuma kaiken tasoisille pyöräilyn harrastajille, jotka haluavat haastaa itsensä ainutlaatuiseen pyöräilykokemukseen.

Saimaa Cycle Tourille

Imatranajo

Vuoksen rannat täyttyvät jälleen tuhansista moottoripyöristä sekä kymmenistä tuhansista moottoriurheilufaneista, kun maailman parhaat katuratakuljettajat saapuvat kilpailemaan Imatran herruudesta 4.–7.7.2024.

Imatranajoon

Wake Park Imatra 2024: Imatra open & beach party

Etelä-Karjalan Wakeboarding-kisa ja Beach partyt Varpasaaressa 13. heinäkuuta. Luvassa on rentoa tunnelmaa, hyvää musiikkia ja vilvoittavia juomia. Tämä tapahtuma on avoin kaikille, joten tule kokemaan huimia temppuja ja ainutlaatuista vesiurheilun tunnelmaa.

Kisoihin

Karelia Armwrestling Tournament

Ensimmäinen KARM Armwrestling Tournament -turnaus 20.7.2024 Kulttuuritalon Virran Vuoksi-auditoriossa. Uraauurtavaan tapahtuma, joka merkitsee uutta aikakautta kilpailevan kädenväännön maailmassa. Sukella mukaan toimintaan 2 vs. 2 -otteluissa - vertaansa vailla olevan voiman ja tekniikan näytöksessä. Tämä ensiluokkainen tapahtuma lupaa intensiivisen kilpailupäivän, jossa esitellään raakaa voimaa ja taitoa eri puolilta maata.

Turnaukseen

Vuoksi Swim

Suomen suurimman järven Saimaan kirkas vesi, huikeat maisemat ja vanhat venevajat johtavat uimarit Vuokseen, josta alkaa tapahtuman hauskin ja ennen kaikkea vauhdikkain osuus. Vuoksi Swim, uudenlainen uintiseikkailu 17.8.2024 Imatralla.

Uimaan

Monipuolista shoppailua

Imatran ostosmahdollisuuksista ja palveluista löytyy lähes kaikki mitä tarvitset arkeen ja juhlaan. Erikois- ja päivittäistavarakaupat palvelevat shoppailunnälkäisiä ja kahvilat sekä ravintolat hellivät herkuttelijoita. 

Ostosparatiisit kartalla